fredag 20 april 2012

Tråkväder!

Idag är det riktigt sketet tråkväder ute!
Sitter just nu med sovandes liten tjej i famnen och skriver lite här. Har ju varit sååå flitig med mina inlägg!

Hade en liten plan för dagen, men den sket sig lite! Jag och en annan mamma hade pratat lite om att träffas så våra killar kunde få leka lite. Men dels var hennes ungar inte så pigga och jag kände verkligen inte för att gå ut i det regn som vi har idag! Tar ca 20 minuter för mig att själv gå hem till dom och det går ju inte fortare precis när Kristoffer följer med! Så vi stannar hemma och myser lite i stället! När eftermiddagen kommer så tar jag och de två små bussen till Giraffen och handlar lite läsk och godis och så möter Lucas oss där efter jobbet! Sen åker vi och köper lite mat. Sugen på kina idag! Och så måste vi ta en sväng runt kyrkogården också, nu har jag inte varit där sen förra onsdagen och så lång tid har det ALDRIG gått mellan besöken för mig innan! Förra helgen hann jag helt enkelt inte så då åkte Lucas själv och tände ljus och tog bort påskkycklingar och tupp!

Annars hade jag ju planerat lite trädgårdsarbete i helgen, men vi får väl se hur vädret är för jag tycker inte det är kul att vara ute och fixa när det regnar och är blött och äckligt! Har inte fått ett skit gjort i trädgården än... men vi hinner! Ingen stress! Vi måste handla i helgen också. Mat. Förstår inte det! Vi gör inte annat än handlar mat, men har aldrig någon hemma. Verkar som om det är någon som äter upp den... Vi måste även inhandla en lång nätverkskabel till TV:n i sovrummet! Innan det är fixat kan vi inte ställa tillbaka alla saker som ska tillbaka i bokhyllan i hallen! Och all den bråten står i sovrummet och tar plats.

Och jag har nu kommit fram till att jag ska ta ett ENORMT röj i våra förråd! Blir en dag när Lucas är hemma och kan ta Cassandra så ringer jag in mamma som är med mig! Känns otryggt att vara där själv för de ligger i ett skyddsrum en liten bit bort. Och detta är ju ett projekt som tar många, långa timmar så det skulle det hända något så skulle jag ju inte vara saknad på flera timmar! Sen är det ju skittråkigt att vara där nere själv också... Men även är det så att väldigt mycket av det som ska bort kan min mamma ta hem och ge min moster. De håller på med insamlingar till Litauen tror jag det är. Antingen skickar de sakerna, åker över själva med det eller så säljer de för att få in pengar. Men här vet jag ju att det går till det det ska och inte till annan skit. Som löner och tjafs... Och då skänker jag det mer än gärna! Har ju hur mycket kläder som helt liggandes där! Alexanders kläder, där åker allt som jag inte vill använda till Kristoffer (finns ju så mycket finare men framför allt bättre kläder nu än när Alexander var liten) eller tycker är värt att försöka sälja. Samma sak när det gäller Kristoffer och Jonathans gamla kläder. Det jag inte vill använda till Cassandra eller tycker är värt att sälja skänker jag bort! Finns ju även en del leksaker som jag vet inte kommer bli använda. Och en barnvagn. Men den funderade jag lite på om man kanske ska ta och skänka till asylsökande nyblivna föräldrar istället. Ja, jag får se. Huvudsaken är att sakerna lämnar mitt förråd! Eller mina, för det är ju två stycken knökafulla...

Sen har jag ju mitt andra projekt... Göra om rabatten vid Jonathans grav. Även här tar jag mamma till hjälp, eller kanske mest sällskap! Men det är ju inte helt lätt att åka dit själv med alla saker jag måste ha med mig utan bil och Lucas behöver ju vara hemma med lilla C annars blir det ju inte något gjort för mig!

Nähä, nu ska jag se om jag kan lägga ner min söta sovandes lilla tjej. Det är dock inte alltid (väldigt sällan faktiskt) som hon vill ligga själv och sova på dagarna! På nätterna går det bra. Hon brukar somna runt 22-23 på kvällen och sover sen till 4.30-5.30 på morgonen! Inte illa när man bara är 2 månader och tre veckor! Så i morse var jag uppe med henne mellan halv fem och halv sex. Sen när hon vaknade nästa gång var ju Lucas ändå uppe för han skulle till jobbet. Då matar han henne runt åtta och sen kom han in med henne till mig så låg vi och gosade till halv tio! Mysigt! Kristoffer fick sin frukost av pappa också innan han åkte till jobbet så det var också klart! Så han kom också in och så gosade vi alla tre en stund! Mys på högsta nivå med andra ord!

Fisungen min!
Din lillasyster är inte lika självständig som ni killar var när ni var bäbisar! Ni tyckte om att ligga under baby-gymet eller sitta i baby-sittern ganska långa stunder. Men det gör inte lilla damen! Hon vill vara i famnen jättemycket vilket på sätt och vis är väldigt mysigt, men samtidigt lite jobbigt! Mamma är ju inte van vid det! När ni killar somnade så la jag er i era sängar och så kunde jag göra andra saker! Men lilla damen sover helst i famnen på dagen och då blir det inte mycket gjort för mamma! Men det får ju gå det också! I eftermiddag ska vi till din grav och tända ljus för dig! Saknar dig av hela mitt hjärta och jag älskar dig så mycket det går, ända till månen som lilla storebror säger! Puss på dig, fisungen min!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser att du skrivit om någon insamling går det till något barnhem jag har lite barnsaker vet du var man kan lämna in dom? Mvh Sussi

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag skänker ju då via min moster, men det är Litauen-hjälpen i Brömsebro det går till. Tyvärr har jag ingen adress eller så till dom. Vill du så kan jag ju se om jag inte kan fixa det, eller så borde det finnas på Eniro eller om du googlar det! =)

    Mvh Carina

    SvaraRadera