söndag 1 april 2012

Alternativa ord till FI**A sökes!

Ja, som ni säkerligen vet har jag "bara" haft pojkar tidigare. Och med pojkar är det så lätt. Det finns bara ett ord. Snopp. Så enkelt är det. Ja, givetvis finns det andra ord, men dessa är klart mindre lämpliga att använda sig av när man pratar med barn!

Men nu har vi ju fått en underbar liten tjej och nu börjar storebrors frågor komma lite smått. Och så måste man ju även ha ett bra namn klart när hon själv är tillräckligt stor för att fatta!

Har ni några BRA förslag?
Vad säger ni för något?

Jag har hört en hel del olika ord som föräldrar sagt till sina barn: mutta, muff, snipa, snippa, lurven, kissen, framstjärt, snufsan... Ja, jag har säkerligen hört fler ord, men det var dessa jag kom på nu. Och så har jag ju självklart hört ett antal icke barnvänliga, icke rumsrena ord också. Men det är ju inte det jag letar efter!

Jag vill helt enkelt ha ett BRA ord att använda när man pratar om en liten flickas underliv!

Och för övrigt så är vår lilla tjej 2 månader gammal idag!

6 kommentarer:

  1. Det är inte lätt det där. Jag har en kompis som kallade sin dotters underliv för fiffi... det funkade tills Fifi och blomsterfröerna dök upp på barnkanalen. När mina söner har frågat om detta har de själva använt ordet muff, jag tycker det är h elt ok men annars tycker jag att snippa är helt ok. Puss

    SvaraRadera
  2. Jag kör också stenhårt på snippa för det är det som är mest vedertaget verkar det som... Snipp och Snopp liksom :)

    SvaraRadera
  3. Snippa säger vi med vår 2åriga dotter. Tror att de flesta förskolor också använder det ordet, så då blir det ingen förvirring heller. Tycker det är ett bra ord.

    SvaraRadera
  4. Alltså jag tror att det där faller på plats av sig självt sen utan att man tänker på det..men framstjärt usch hehe. Pullan är nog det ord vi använt här i alla fall men håller med tidigare talare..snippa är på nåt sätt lite gulligt.

    SvaraRadera
  5. hej .. har 4 flickor och 1 pojke.. tjejerna är nu 16 19 20 pch lillafia 5 killen 6 år. vi har alltid sagt rumpa om baken och skärten fram. fungerat i alla lägen. Vet att många kan säga skärten om rumpan med, men här har vi gjort så. Barnen har aldrig haft funderingar över att det skulle kallas ngt annat.. lycka till med vad ni än hittar på att kalla det =)

    SvaraRadera
  6. jag använder snipa till min dotter...snopp och snipa är det hos oss, lycka till med erat val...

    SvaraRadera