lördag 19 november 2011

Effektiva dagar!

Har haft ett par effektiva dagar! Och jag har kunnat vara uppe mer på benen igen och det är underbart, hoppas det håller i sig! Men fortfarande är det mycket vilande som gäller... Blir till att fixa lite, vila mycket, fixa lite, vila mycket...

I torsdags så fixade vi till belysningen i bokhyllan i vardagsrummet. Flera av de gamla lamporna var trasiga så nu bytte vi ut alla armaturer. Så det blev lite sladdar att dra... Och så tömde jag i princip hela bokhyllan, dammade alla saker och alla hyllor. Så nu är det så fint så! Sen har det rullat vidare. Tänkte att om jag tar en sak i taget så blir jag kanske klar till jul. Jag har ju inte haft mycket energi, lust eller ork att städa sen i februari. Det var ju det jag gjorde hela Jonathans sista eftermiddag i livet. Har liksom mest kört ytlig städning, plockat och dammsugit. Men nu kände jag att det var dags att fixa i ordning. Och jag har faktiskt till och med haft lust och tyckt att det var kul! Och då blir det ju extra frustrerande när viljan och kroppen inte riktigt samarbeta! Jag har ju skitsvårt att låta bli saker som behöver göras om jag samtidigt känner lust att göra dom! Men nu har jag ju inte haft något att välja på, är ju tvungen att ta det lilla lugna!

Men delar av vårt stoooora skrivbord är klart! Min och Kristoffers del då givetvis... Lucas del har en del kvar att göra! Men vi har fixat en hylla till skrivaren som stod på skrivbordet innan. Nu står den på en hylla som har ben och som i sin tur står på skrivbordet i stället! Mycket bättre! Sen gick turen vidare till lilla toan. Väggskötbordet är nu kliniskt rent! Och alla hyllor och sakerna på hyllorna är rengjorda. Skurat golvet med tvättlappar! Ja, när jag städade skötbordet så konstaterade jag att det fanns ett nästan fullt öppnat paket tvättlappar och tyckte det var synd att kasta dom, så de fick fungera som trasor ihop med rengöringsmedel på både hyllor och golv! Även mina smycket gick jag igenom och fixade bättre ordning på! Tur att mycket av jobbet kunde utföras sittandes!

Bokhyllan i hallen är nu så tom att den ekar på ett par hyllplan... Jo, den ska vara ganska tom på dom hyllplanen, två lampor och ett par fotografier och någon liten småsak, men inget mer. Men så har det INTE sett ut på bra länge... Sen gick turen till barkammaren. Har ju mest bara slängt in massa saker där men nu kände jag att det var dags att fixa i ordning lite igen. Bland annat så höjde upp bottnen på sängen medan jag fortfarande kommer åt...

Det jobbigaste projektet hade jag idag och det var att tömma Jonathans garderob. Usch vad jobbigt, orkade knappt titta på kläderna utan plockade snabbt ner dom i en flyttlåda. Alla kläder som Alexander vuxit ur ligger nerpackade lite hur som helst i påsar och kartonger. Så det är jätteroligt när man ska leta upp nästa storlek till Kristoffer! Så när Kristoffer vuxit ur och det ska packas ner så läggs allt i IKEA´s flyttlådor och så skrivs det tydligt vilken storlek det är på! Så när man skulle ta upp kläder till Jonathan gick det så mycket lättare. Och det blir det ju även till denna lilla bäbisen, för alla kläder har ju återvänt till sina flyttlådor! Men när jag höll på att packa ner Jonathans kläder så kan jag ju konstatera att en flyttlåda inte räcker... det var ju ett par overaller och jackor också och de tar ju lite plats. Så det blev en tur till IKEA idag. Också.

Ja, vi var på IKEA igår. Då skulle vi äta lunch och köpa smörknivar och glödlampor. Det gjorde vi också. Men det "råkade" bli en hel papperspåse knölfull med annat också! Begriper inte hur det gick till! Men idag så köpte vi endast det vi bestämt från början. Möbeltassar, flyttlådor och en garderobsdörr! Så duktiga så! Kristoffer och Jonathan har ju haft vars en garderob jämte varandra och på deras dörrar har de haft stora mätstickor som är som klistermärken fast man kan ta bort dom. Och det är nästan två meter långa och ganska breda. Kristoffers är en racerbana och Jonathan hade ett piratskepp. Och så är det flera lösa märken med bilar, däck, moln, sjörövarflaggor osv. Och jag ville inte gärna ta bort Jonathans mätsticka så vi tog bort hela dörren i stället och köpte en ny till bäbisen. Bäbisen kommer ju få en egen mätsticka sen, men det får vi se vad det blir för sort! Beror ju lite på vilken modell det är på bäbisen! Så Jonathans dörr står ju i vårt sovrum. Vi funderar på att fästa upp den på gaveln på mina garderober som en tavla. Och så ska jag även fästa dit hans träbokstäver som sitter på dörren in till Kristoffers rum, för det var ju meningen att han skulle flytta in dit!

Idag tog vi även en sväng på Stadium och inhandlade nya skor till Alexander. Och en tur till Citygross för matinköp. I veckan måste jag dock åka och komplettera en hel del. Vi ska ha kalas för Lucas på lördag, han fyller ju jämt! Och då ska han grilla... Och det köpte vi inte till idag, förutom kambenen som behöver ligga i marinad ett par dagar. Har dock inte kommit på en endaste sak som jag och barnen kan köpa till honom i present! Har verkligen ingen aning...

Igår satt jag och beställde lite spel på nätet till Kristoffer i julklapp. Han vill ha Halvan-spel, Här kommer polisbilen, bland annat. Den lyckades jag dock inte hitta någonstans! De verkar ha utgått på de flesta ställen. Men jag fick tag i sista exet av Här kommer brandbilen och ett ex av Här kommer bärgningsbilen. Men det var inte lätt! Fick sitta och leta länge, länge... Så nu får vi bara hålla tummarna att de kommer nerdumpandes i lådan också så att de inte var slut i alla fall! Jag har börjat få ganska bra koll på vad som ska inhandlas till alla ungar som ska få julklappar av oss. Det är "bara" 10 ungar vi handlar till. Men några av dom har jag ingen som helst aning om vad man ska hitta på till! Mina egna börjar lösa sig lite. Men det är än så länge bara i tanke och på papper. Jag har inte köpt mycket än. Och Lucas jobbar i princip jämt fram till jul, så det blir roligt! Men men, det löser sig på ett eller annat sätt!

På måndag ska jag till SpecMVC för första tillväxtmätningen. Hoppas, hoppas att hon kan se vilken modell det är denna gången! Sist låg ju navelsträngen i vägen! I veckan som kommer ska jag även inhandla bakingredienser så att jag kan baka lussebullar! Och så måste jag ju städa färdigt! Det har ju gått så bra så att jag kommer vara färdig innan jul, kanske redan nästa vecka med det mesta i alla fall! Däremot kommer jag INTE putsa några fönster innan advent. Ja, inte efter heller för den delen, det får snällt vänta till våren! Men jag ska sätta upp julgardiner i köket (och då brukar jag vanligtvis putsa fönsterna också...) och så ska adventsbelysningen upp både inne och ute! Och på tal om belysningen ute... Förra året så köpte vi nya slingor och frågade då om de kunde garantera att de skulle fortsätta sälja den modellen även nästa år (i år då) ifall vi behövde komplettera. JA, absolut! sa de då. Inte den minsta tvekan. Inte Ja, fast vi kan inte garantera ifall tillverkarna ändrar sina modeller. Utan ett klart JA!!! Det kunde de garantera. Och två slingor gick sönder förra året så vi tog med bilden från en av kartongerna vi köpte förra året för att komplettera med nya slingor. Fanns det lika dana? NEJ! Tillverkaren hade ändrat! Skitkul!! Så nu måste vi köpa ALLT nytt istället! Men killen jag pratade med var väldigt hjälpsam och gjorde allt han kunde! Det var ju inte han som sagt så till oss förra året, så det var ju inte hans fel! Men jag blev så j*vla arg!!! Så vi tog en broschyr med oss hem för att fundera vidare på vilka delar vi ska ha. Och det var tur att vi inga köpte idag för när vi kom hem läste jag reklambladet från den butiken för nästa vecka. Och då rear de! Om man köper startpaketet och en slinga med 100 lampor så har de 50 kr rabatt! Och det är ju det minsta vi behöver, vi lär ju behöva 100 lampor till! Så då hamnar vi på fina 500 kr... när vi hade tänkt att komplettera för max 150 kr... Jaja, inget att göra något åt nu. Får väl se det som så att det blir snällare för elräkningen för nu blir det led istället!

Nähä, nu ska jag se om jag inte kan hitta något mer att städa innan sängen ropar på mig! Kan ju som sagt inte låta bli när jag vet att det finns att göra...

Finaste fisen min!
Idag packade jag ner alla dina kläder.... och det gjorde så ont och jag grät många tårar. Tog även bort din garderobsdörr med din fina mätsticka. Den ska få bli en tavla i stället! Så vi har köpt en ny dörr till din kommande lillebror/lillasyster. Din dörr är din och förblir din! Ska även flytta tavlorna med dina gipsavtryck och din doptavla för de hänger ju i barnkammaren och där ska ju den väntade bäbisens saker få hänga sedan. Men vi kommer hänga dina i vardagsrummet där vi har lite förstoringar på dig och dig med syskonen. Och texten "Min ängel" hänger också på den väggen. Och det är ju lika dan ram på alla tavlor som redan hänger där och på dina gipsavtryck, så det blir nog jättefint! Har städat igenom ditt lilla rum idag och det var också riktigt jobbigt! Höjde upp sängbottnen igen medan jag fortfarande kom åt. Men jag bara såg dig liggandes i sängen hela tiden... men insåg samtidigt att jag aldrig mer skulle få se dig ligga i sängen och sova. Och då kom det fler tårar... Igår var vi och tände ett ljus för dig vid graven. Hade tänkt att tända två, men vår fina vän T hade varit där och tänt två ljus från sina barn igår så det kändes som om det räckte med ett från oss! Kristoffer har pratat jättemycket om dig idag när vi plockade undan dina kläder och städade "ditt" rum. Och han saknar dig så mycket! Det gör vi allihop! Mamma älskar dig och mamma saknar dig! För alltid och för evigt, min fina lilla fisunge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar