onsdag 11 januari 2012

11 månader

Det har nu gått 11 månader sen vår älskade Jonathan dog. Fattar inte att det snart är ett helt år sedan jag sist fick ha honom i min famn, gosa med honom, pussa på honom! Se honom krypa omkring och leka! Men även vara lite arg på honom, för det blev man ju det också! Jag kan se honom framför mig där han sitter på golvet, lite full i fan efter att ha gjort något han inte fick! Detta lilla charmtroll! Var på kyrkogården idag och tände ett ljus för honom och det var riktigt tungt. Men jag får ta mig samman. I morgon är det en stor dag här hemma! Vi får en tonåring i huset!

Ja Alexander fyller 13 år i morgon. Stora killen! Lite skillnad i storlek nu och för 13 år sedan, då han vägde 1,5 kilo! Så i morgon blir man tonårsförälder! Och så har vi ju en kille som är en 4,5-årig tonåring också och det är nog ännu värre! Han tar efter storebror så mycket! Men en 13-åring kan man prata med på ett annat sätt en en 4,5-åring så jag föredrar nog en äkta tonåring måste jag säga! Men det känns lustigt att bli tonårsförälder ungefär samtidigt som man återigen ska bli förälder till en liten bäbis!

Det är skönt nu när vardagen återvänt efter alla helger tycker jag. Kristoffer har saknat sitt dagis och var överlycklig igår när det äntligen var dags igen! Alexander var ledig en dag till så för honom var första skoldagen idag. De startar terminen med två studiedagar.... Så idag har det varit lugnt och skönt här hemma! I morgon blir det lite mer att göra. Först så ska jag till MVC för kontroll och sen iväg och handla lite fika till kvällen. Farfar/svärfar och en vän till oss kommer på lite födelsedagsfika på kvällen. Min sida av familjen firar vi med på lördag hos min bror och hans familj. Det blir ett trippelkalas som vanligt! Min brorsdotter fyllde år i söndags, Alexander i morgon och jag nästa fredag. Så då smäller vi ihop allt till ett kalas! Smidigt! Men jag måste även fixa en present till som jag inte hat möjlighet att ordna med tidigare! Så han får ett par på morgonen och så får han en till efter skolan. Tror nog han kommer bli nöjd! Han vet dock om att det inte blir så mycket och dyra saker för han fick en kombinerad dyr julklapp/födelsedagspresent på julafton! Men det är ju så svårt att låta bli att handla saker... Och så fick han ju en hel del kläder på mellandagsrean som han fick välja om vi skulle slå in i paket eller om han ville använda direkt och han valde det senare alternativet. Men de är ju ändå presenter. Men som sagt, har lite (läs mycket) svårt att låta bli att handla...

I förra veckan var vi och köpte en ny säng till Kristoffer. En fin svart våningssäng på IKEA. Han hade en loftsäng innan men vi är i behov av en sovplats till! Han vaknar ofta på nätterna sen ett tag tillbaka och vill ligga hos oss, vilket han självklart får göra! Men jag har så svårt att sova då så jag har fått ta soffan och det funkar inte i längden! Sen kommer vi ju ändå behöva en våningssäng på sikt. Tanken var ju dock att Kristoffer skulle ha loftsängen ett par år till och sen skulle vi ha utdragssängen till lillasyster inunder. Men nu blir det inte så! Lillasyster får flytta till nedre sängen av våningssängen istället när det är dags att lämna spjälsängen! Men det blev bra i rummet. Jag var lite orolig att det skulle kännas klumpigt i och med att sängen är svart, men den ser nättare ut än vad loftsängen gjorde för den var ju högre! Och så lite nya tyger som man kan dra för och till gardiner så blev det kalasbra! Nu håller jag bara på att lasera pallen svart också så att den passar bättre in! Kristoffer har dock valt att sova där nere i sängen, men det får han gärna göra ett tag om han känner för det! Sovit hela nätter har han också gjort, flera stycken! Men det händer fortfarande att han kommer in och är orolig, min stackars lilla kille!

Igår var jag helt nipprig och orolig! Den lilla tjejen var inne i en väldigt lugn period sen ett par dagar tillbaka. Och då menar jag väldigt lugn! Inget hjälpte, inte dricka kallt och så vidare... Fick knappt något svar alls, en liten liten puff på sin höjd! Men det är ju så svårt att avgöra hur länge man vågar vänta innan man ringer! Men jag försökte härda ut och det gav resultat. Givetvis precis när jag skulle gå och lägga mig! Då satte hon igång ett maratonträningspass utan dess like! Dryga två timmar höll hon på, magen for åt alla håll och kanter! Det började göra riktigt ont till slut, på insidan om man säger så! Och sömnen var ju dock inte att tänka på... Men det var så härlig och skön känsla att känna alla rörelser igen! Då släppte ju oron!

Idag såg jag en annons på barnloppisen som jag blev intresserad av. Ett jättefint sett som jag sett när annonsen låg ute vid ett tidigare tillfälle, men då visste jag inte att det var en tjej! Men nu kanske vi ska träffas för leverans på lördag! Har även hittat en superfin klänning, och även här kanske det blir affär av i helgen. Den klänningen såg jag på HM för sex år sedan tror jag det är. Jag blev så förälskad i den att jag hade lust att köpa den utan att ens veta om det skulle bli fler barn. Var ju ganska tveksamt där ett tag då Kristoffer tog fyra år på sig! Men klänningen är helt underbar! Vinröd fusksiden kan man väl kalla materialet. Ser ut som en liten kina-klänning med fina broderade blommor och knappar snett ut mot axeln. Passar ju en tjej som min kalas! Eller en dotter till Lucas kanske jag borde säga, det är ju hans förtjänst att hon passar i den!

Nähä, nu börjar det bli dags att ta itu med lite sysslor innan middagen, men jag ska försöka ta lite nya tag med bloggandet. Vet att jag slarvar ganska mycket, men det är en riktigt jobbig period nu...

Älskade Jonathan!
Höll på att glömma skriva till dig! Idag av alla dagar, elaka hemska mamma! Men idag är det en tung dag och varje dag som går just nu innebär en dag närmare din dödsdag och din födelsedag och det är skitjobbigt! Så ibland känns det som om jag försöker förtränga allt, men det går inte och jag vill heller inte det! Kan ju inte förtränga några tankar på dig, hur mycket jag än skulle försöka! De sitter där i mammas hjärna för alltid och kommer aldrig försvinna! Det ska jag se till! Och din plats i mammas hjärta kommer aldrig heller försvinna, den platsen är din för evigt! Mamma älskar dig så otroligt mycket och jag saknar dig så det gör ont i hela kroppen! Jag vill ha dig här hos mig, i min famn. Pussa på dig, krama om dig. Lukta på dig, skratta med och åt dig! Det vill jag kunna göra, för alltid och för evigt. Min älskade fina underbara Jonathan! 

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Förstår att din son har dött vilket är jätte tråkigt.
    Varför dog han?
    Du behöver inte berätta om du inte vill.
    (malinNilssson@hotmail.com, glöm inte 3 s i nilssson)
    Ha de super!
    kram
    Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Malin!
    Om du går tillbaka till första inlägget så finns allt att läsa där. Det var på grund av hans död jag startade denna bloggen!

    SvaraRadera