fredag 16 december 2011

Tomtar på plats!

Igår var jag en sväng till Nybro för att se om jag kunde hitta fina tomtar att sätta på Jonathans grav. Jag hade fått ett tips av en tjej om att det brukade stå en man på torget i Nybro på torsdagar och sälja just tomtar. Man kan ju inte ta vilken som helst, den måste ju hålla för att stå oskyddat i kyla och snö! Men det fanns ingen man med tomtar på torget! Men jag hittade två väldigt fina på Överskottsbolaget i stället! Och båda har en ljuslykta i handen så jag har även inhandlat batteridrivna värmeljus... Ja, jag vet att jag sagt att jag inte tycker om såna! Jag skulle aldrig få för mig att sätta ett batteridrivet gravljus i den vanliga lyktan, möjligtvis om jag skulle resa iväg och ingen hade möjlighet att gå och tända ett riktigt ljus. Men i dessa små lyktor ryms inget gravljus och vanliga värmeljus brinner ju ut på ett par timmar! Men jag hittade faktiskt några som inte var så hemska! Led-ljus, så jag hoppas de håller ett tag... Måste nog fundera på en lösning upptill på lyktan för det är öppet ner där och det är kanske inte så bra om det regnar in på ljusen! Men det får jag klura lite på... Men här kommer i alla fall en bild på hur jul-fint vår lilla ängel har fått det!

Jonathans fina tomtar!

Vi var och ställde dit dom nu i eftermiddags och det blev så fint! Har även gjort om lite på hjärt-kransarna vi la dit vid Alla Helgon för clementinerna och apelsinskivorna hade möglat och var äckliga! Så till det stora hjärtat köpte jag en stjärna med "kristaller" på och så satte jag dit det tillsammans med en söt liten fågel på pinne! Och till det lilla hjärtat blev det en likadan stjärna men här blev det en gullig liten igelkott till! Jättefint blev det också. Tog tyvärr ingen bild på det dock... men det syns lite på denna bilden av dom också! Och jag tror att man kan få upp en större bild om man klickar på den?!

Kvällen blir lugn, precis som vanligt! Jag har ont i mitt ena knä. Klantade mig rätt rejält igår kväll. Alexander var på julfest i skolan som slutade vid 22 och så dags vill inte jag att han ska gå hem själv. Och med min foglossning så kände jag inte för att gå utan jag tog cykeln. Och slår väl dit ganska så rejält. Fäller ut knät för att ta emot och skydda magen. Himmel vad ont det gjorde! Hela min högra sida som jag landade på fick ont! När jag kommer hem och tar av byxorna kan jag konstatera att det blöta jag kände inte var vatten från den blöta asfalten utan blod... Hade skrapat upp knäskålen ganska rejält! Och svullnaden var nu ungefär som en halv clementin, precis under knäskålen och utåt. Så jag rengjorde och sen satt jag med en ispåse ett bra tag. Sen satte jag på en kompress och efter en halvtimme ungefär tittade jag ner på knät. Den fina clementin-svullanden var nu en apelsin... Började faktiskt bli riktigt orolig! Men jag gick och la mig och hoppades på att det skulle vara bättre på morgonen. Och det var det också! Svullet är det ju fortfarande, men inte så mycket. Och jag har inte ont i själva knät när jag går, utan mer av såren. Däremot blev jag ju väldigt orolig för bäbisen! Så när jag rengjort och isat färdigt så drack jag ett stort glas kallt vatten (väcker ju till en sovandes bäbis!) och så la jag mig på sängen. Efter en liten stund började hon sparka och böka och ha sig väldigt mycket, så då kunde jag dra en lättnadens suck! Jag fick ju inte ont i magen över huvud taget, hade jag fått det så hade jag ju ringt förlossning! Och även idag har hon rört sig som vanligt så det känns lugnt!

Lilla fisen min!
Idag har vi varit vid din grav och satt dit två stora fina tomtar till dig! Hoppas du tycker de är fina! Jag har letat ett bra tag efter tomtar som jag tyckte om, som jag ville att du skulle ha vid din grav! Så jag blev så glad när jag hittade dessa fina! Insåg idag att vi måste radera bilderna på kameran! Vi har ju lagt dom på datorn så vi har dom kvar. Men varje gång jag ska lägga över från kameran så kommer de första bilderna upp, och det är bilderna jag tog efter att jag lagt över dig i din lilla kista! Och jag kan ju inte låta bli att titta på bilderna varje gång och sen mår jag skitdåligt! Jag tittar ju mycket hellre på bilder av din när du var i livet, du var ju världens underbaraste lilla kille! Men samtidigt är dessa korten på dig i kistan också helt ovärderliga... Mamma älskar sin lilla fisunge och mamma saknar sin älskling! För alltid och för evigt.

2 kommentarer:

  1. Hej hej. Beklagar sorgen, det svider i mitt hjärta när jag läser sånt här:/ Får man fråga vad som hände din son?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym.
    Om du läser det första inlägget som gjordes i denna bloggen så får du reda på det. Jag startade bloggen efter det och har varit mitt sätt att bearbeta sorgen!

    SvaraRadera