fredag 19 augusti 2011

Tokig unge!

Idag har Mr K haft en total stirr-dag! Antingen har han gapat och bölat för att det inte gått som han velat, eller så har han farit omkring som en virvelvind precis HELA tiden! Längtar tills jag kan lägga honom i säng...och få lite lugn och ro! Tanken var att hans farfar skulle hämtat honom i eftermiddags för en ny tur till Skälby, men vädret var ju inte det bästa för det idag och så hade farfar feber och ont i huvudet! Så istället har han rivit huset...

Vi startade dagen med lite shopping. Gubben jobbade så min snälla mamma ställde upp som chaufför! Vi startade på Blomsterlandet och köpte fina buketter till gravarna och även en hem till köksbordet. Sen åkte vi till Modehuset och köpte skor till Alexander. Efter det en tur till MediaMarkt och inhandlade en väska, även den till Alexander och sen gick vi in på CityGross och handlade mat! När detta var klart begav vi oss till Arbetsförmedlingen så att klantiga jag kunde lämna in min närvarorapport drygt en vecka för sent, så inga pengar till mig förrän om ca två veckor ! Skitkul! Men det var kanske inte så lustigt att det glömdes bort förra veckan, det var ju lite mycket då. Dagen innan den skulle lämnas var det treårsdagen av Lucas mammas död. Hon dog väldigt plötsligt av en hjärtinfarkt, så det kom ju helt oväntat. Dagen lappen skulle lämnats in på var sexmånadersdagen av lilla Jonathans död, och då fungerade ju inte min tankeverksamhet så där bra precis! Men idag är den i alla fall inlämnad med Försäkringskassan tar två veckor på sig att fixa utbetalningen! Efter det tog vi en tripp till Frukthuset, det är ju så långt mellan AF och frukthuset...! Köpte goda färska vaxbönor och lite annat gott! Sen var det dags för det traditionella fredags besöket på kyrkogården! Och i och med att mamma var med så tog vi även svängen förbi mormor/morfars och farmor/farfars gravar och satte nya blommor där också! Sen gick vi till mitt lilla hjärtas grav och satte en jättefin bukett och tände ett ljus. Det blev ett ganska snabbt besök idag för vädret var ju inte precis roligt med allt regn!

Sen åkte vi hem och käkade lunch. Soppa till mig och mamma, tyckte det var perfekt soppväder idag! Och nudlar till mina nudelälskande barn, snart växer det väl nudlar ur öronen på dom! Efter det lekte mamma och Kristoffer en liten stund innan hon åkte hem! Jag hade hoppats att Kristoffer skulle gå i däck framför en film, men icke! Men han låg i alla fall och tittade och vilade en timme, så det får man väl vara glad över! Själv satte jag igång en film, bäddade ner mig i soffan och somnade som en liten gris! Skönt! Sen upp och städade lite och sen kom gubben hem och hade inhandlat middagsmat. Det blev potatis, rökt flundra och romsås! Mumsigt och smaskigt! Och nu är jag själv helt slut i skallen. Det är väldigt tröttsamt när Kristoffer är på sitt stirrigaste humör och dessutom att handla med honom med sig då! Och för att göra saken ännu värre så var även Alexander med idag för ovanlighetens skull. Nu menar jag inte som det säkerligen låter, att Alexander var jobbig! Men de två tetas så det sjunger om det precis hela jäkla tiden och då blir det ju ännu stirrigare och stressande!

I två dagars tid har det varit lite nostalgi här hemma! Kristoffer har tittat på I Fablernas Värld och tycker det är roligt! Så nu har man den låten på hjärnan! "Hej uggla tjena mors, kom hit en stund till oss, vi sitter ju här..." Känns det igen kanske? Ja, man tittade ju onekligen på det när man själv var liten. Lite kul att se hur utvecklingen av barnprogrammen gått framåt! Inte många  ungar av idag som skulle vilja titta på den typen av barnprogram vi hade att se, de är ju alldeles för mesiga! Men det är lite mysigt att sitta vid datorn och höra Ugglan och hans vänner i bakgrunden! Nostalgi som sagt!

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att det inte händer så mycket just nu, men att det snart kommer att ändra sig. Och det kommer det att göra ganska ordentligt! Tyvärr inte, och jag menar VERKLIGEN INTE, NÄR vi vill,  men SOM vi vill, så det får ju gå i alla fall! Återkommer med mer information angående det längre fram, för det är en hel jäkla procedur som tar en halv evighet att redogöra för. Men även veckan efter nästa kommer en förändring för min del. På måndag nästa vecka ska jag på informationsmöte på AF ang  en kurs de anser att jag ska gå. Kursen startar sedan måndagen därpå. Tror jag. I det ena pappret jag fått står det kursstart den 28/8 och på ett annat den 1/8. Men då jag fick papprena för två dagar sedan så antar jag att det är den 28:e som gäller... Kursen heter "Kompetenskartläggning" och hålls visst av Lernia. Ska pågå i sex veckor på heltid, hoppas bara att det är roligare än det låter! Men sen är kanske inte jag i det stadiet i livet just nu när det är som mest lämpligt med en kurs av denna typen...men men, har AF bestäm så har de. Veckan kursen börjar har jag även fått en kallelse till min handläggare på AF. Denna tiden fick jag förra veckan så igår mailade jag henne och frågade om jag skulle komma då eller om vi skulle sätta en ny tid efter kursen. Jag skulle komma i alla fall för vi behövde göra en handlingsplan och det skulle göras så fort som möjligt. Jo, det har ju verkligen gått fort! Det är ju BARA 5 månader sedan jag skrevs in på AF!!!  Så få vet man ju vilka tidsramar de arbetar efter...

Planerna för resterande del av helgen är lugn! Inga matcher!! Vi skulle varit hos goda vänner på middag i kväll, men de fick ställa in. Tråkigt, men så kan det vara ibland. Vi skulle ta det nästa vecka i stället, hoppas bara vi kan sammanfoga våra scheman då för vi har ganska fullt! Alexander börjar skolan på måndag. På kvällen på måndag har han match. Tisdagen är det föräldramöte med A:s skola och själv har han PK-träning. Onsdagen är vi fria! Torsdagen har han åter PK-träning och fredagen fotbollsträning. Lördagen är det match igen! Så nästa vecka händer det lite i alla fall! Åter till denna helgen. I morgon ska vi ta en tur med mer shopping. Behöver handla lite mer mat. Enklare att handla mestadelen av maten när sambon är med då det ju faktisk är han som lagar maten! Vi ska även köpa kräftor som vi tänkte mumsa i oss på kvällen! Och så ska vi inhandla kinamat att intaga under tidigare delen av eftermiddagen! Gott! Och även ytterligare ett par skor till Alexander. De han fick idag var en textilsko, typ Converse och i morgon måste vi inhandla en bra gympadoja med rejäl dämpning i som han kan ha på PK:n annars går hans knä åt h-vete ganska snabbt för de tar mycket stryk av alla hopp och så! Utöver det så ser det lugnt ut, men det kan ju komma att ändra sig!

Nu ska jag strax se om Mr Stirro kan känna sig färdig för sängen!

Finaste fisen min!
Idag var mamma, Alexander, Kristoffer och mormor vid din grav och satte nya fina blommor och tände ett ljus. Vi var och handlade och dina storebröder tetades och tjafsade mest hela tiden, precis som vanligt! Alexander behövde bland annat en ny väska till skolan börjar på måndag och vi fick tag i en som verkar bli kanon! Mamma somnade en stund på soffan i eftermiddags, vilket jag behövde för jag var så trött i huvudet efter allt tjafs under handlingen! Nu ska jag strax se om Kristoffer vill gå och lägga sig, hoppas det! Mamma saknar dig och mamma älskar dig! Nu och för alltid, glöm aldrig det min äskade lilla minifis!

1 kommentar:

  1. Hej

    Har inte skrivit här förut tror jag. Men kände nu att jag ville visa att Jonathan inte är bortglömd av omvärlden.
    Livet är fruktansvärt orättvist ibland, men jag är övertygad om att din ängel vet vad du känner, vad du skriver och hur du saknar.
    Dina ord till Jonathan är så vackra och jag tror han känner sig väldigt älskad uppe i sin himmel.
    Jag minns honom med dig, han är inte bortglömd.

    Med kärlek från en medmänniska

    SvaraRadera