torsdag 27 oktober 2011

Förkyld!!

Jag har gått och blivit ordentligt förkyld! Tycker jag inte om!! Började lite smått igår kväll och eskalerade under natten. Och i natt var jag även orolig att jag hade åkt på någon magsjuka! Vaknade vid ett (somnade strax efter tolv...) och mådde lilla, riktigt illa, fast samtidigt var jag lite hungrig! Väldigt lustig känsla. Man brukar ju inte precis vara hungrig samtidigt som man mår illa! Jag låg och vred och vände mig i flera timmar, somnade inte igen förrän vid halv sex-tiden så jag kan ju knappast skryta med att jag var pigg i morse! Men jag gick upp en sväng och fixade i ordning Kristoffer för dagis och åt en smörgås. Sen lämnade Lucas honom på dagis innan han själv åkte till jobbet. Och då gick jag och la mig igen, sov ca 1,5 timmar och det var helt underbart! Resten av dagen har varit väldigt lugn, har inte orkat med någonting alls i princip. Hostar och är täppt. Trött, trött och åter trött! Men det blir ju lätt så när man inte kan eller får vara uppe och göra så mycket!

Jo, jag är fortfarande sjukskriven... Hade tid hos läkaren i tisdags och då inget förändrats så blev jag sjukskriven en månad till. Då har jag tid för första tillväxtmätningen så då ska vi även kolla hur jag har det med sammandragningarna. Det som är bra med det hela är att livmodertappen är opåverkad! Men då mina barn har kommit för tidigt och inte växt som de ska i magen så är det extra viktigt att ta detta på stort allvar, sa läkaren. Så länge jag tar det lugnt och vilar mycket så hoppas vi att livmodertappen förblir opåverkad och att det även blir lite bättre längre fram! Hoppas, hoppas! För det är rätt segt att inte kunna göra särskilt många knop. Det kanske jag inte alltid gjorde innan heller, men det är skillnad på att inte vilja och att inte få... Men det är lite olika från dag till dag hur mycket jag klarar av. Vissa dagar kan jag till och med åka en liten runda till affären! Om jag får skjuts vill säga...

Jag har faktiskt lyckats sy nya gardiner till vardagsrummet! Tur att man sitter mycket när man syr, så då gick det ganska bra. Men det tar ju mycket längre tid än vad det normalt gör, och det stör mig! Jag vill ju få saker avklarade så fort som möjligt!!! Men med många vilopauser så blev de till slut klara och hänger nu på plats. Det är "vintergardiner" jag fixat. Och med det menar jag att den ena gardinen är fodrad! Vi har ju en kattlucka i altandörren i vardagsrummet. Och när det blir kallt ute så drar det en hel del genom den. Därför har jag sytt fast ett överkast på baksidan av den gardinen, som isolering! Tidigare har jag bara fäst en filt med säkerhetsnålar, men nu kände jag för nya gardiner så då passade jag på att göra det ordentligt direkt! Och fint blev det också!

Efter att jag hämtat hem Kristoffer från dagis så gick vi hem och pysslade lite. Vi plockade ju kastanjer för nån vecka sedan för att göra fler kastanje-apor, såna de gjorde på dagis. Har för mig att jag hade med en bild på den för ett tag sedan... Så jag satt och gjorde små hål i kastanjerna för piprensare och så använde jag superlim. Snabbtorkande, givetvis! Så nu har jag en fin hinna med lim på en del av mina fingrar! Men aporna blev riktigt fina och Kristoffer blev nöjd, särskilt efter att vi hängt upp dom på väggen i hans rum! Men sen blev han väldigt trött, så han somnade på soffan. Han var lite risig i början på veckan. Märkte på måndagskvällen att han hade feber så han fick stanna hemma med mig och mormor på tisdagen. Febern släppte dock under tidiga eftermiddagen, men han fick ändå vara hemma även onsdagen för säkerhets skull! Men inga andra symptom på sjukdom, endast feber!

Igår var jag på utvecklingssamtal för Kristoffer, och det var riktigt roligt! De är så nöjda med honom, tycker att han är en så glad och härlig unge! "Finns inget barn som säger hej så glatt och lyser upp så mycket som Kristoffer gör" sa fröken! Och så sa hon också att han är inne i en väldig bra "läro-period" nu. "Så passa på att lära honom olika saker nu, för just nu är han så himla lättlärd! Och han vill verkligen lära sig nya saker hela tiden!" Alltid kul att höra! Han leker även väldigt bra med de andra barnen på dagis, han är ju inte den som håller på att bråka och slåss, det har han aldrig varit! Älskar att bygga! Det gör han ju även hemma! De har stora kartongklossar, typ som en lite större tegelsten i storlek. Barnen fick se ett kort av ett bygge och så skulle de själva försöka bygga likadant. Kristoffer gjorde detta superbra, helt själv! Det blev EXAKT som på bilden!! Min duktiga kille! Man kan inte annat än bli stolt över en så fin kille! Så nu håller vi bara tummarna att det blir lika trevligt utvecklingssamtal för Alexander när det blir dags för det!

Nu ska vi strax äta lite middag!

Gullungen min!
I morgon kommer mamma och mormor till din grav och fixar i ordning lite inför vintern. Jag ska ta bort det mesta av prydnaderna som finns nu och täcka över med granris. Nästa vecka ska vi lägga dit fina krans-hjärtan som vi ska göra. Ett stort från mamma och pappa och ett mindre från Alexander och Kristoffer! Tror och hoppas att dom blir jättefina! Vi kommer då även att byta ut ljuslyktan mot den nya vi köpt! Men jag kommer nog låta ängels och budskapsstenarna som ligger på sockeln till stenen vara kvar, annars blir det allt för tomt! Nu måste mamma gå och äta lite mat! Jag älskar dig och jag saknar dig! För alltid och för evigt, mitt älskade barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar