lördag 1 oktober 2011

Lyckad shopping!

Idag har vi varit på shopping! Vi började i stan och där var det lugnt och skönt. Det verkar som om halva stan och lite till är på Öland. Just denna helgen skulle jag nog inte alls få för mig att åka över till Öland. För er som inte vet det så är det skördefest på hela ön, vilket innebär bilar i massor överallt! Såg på Facebook att det tagit en timme bara att ta sig över bron till Kalmar under kvällen! Det skippar man gärna! Men åter till dagens shopping. Present till brorsdottern som fyllde tonåring i förgår har införskaffats. I morgon blir det kalas för henne. Vad jag köpt tänker jag ju givetvis inte skriva här ifall hon läser det. Tror i och för sig inte att hon har tid, hon har tjejfest hemma just nu. 6 brudar i samma ålder som ska övernatta. Livat är nog bara förnamnet! Hoppas hon har en härlig kväll!

En tur till en bokhandel stod näst på tur. Behövde ett par block, lite pennor och så en vänsterhänt barnsax. Kristoffer verkar ha bestämt sig nu för att vara vänsterhänt! Innan har han använt båda. Tidigare tog han ex gaffeln med höger hand om vi la den på höger sida av tallriken och med vänster hand om vi la gaffeln till vänster. När han ritade förut så ritade han med höger hand när han ritade på höger halva av pappret och med vänster hand när han ritade på vänstra halvan. Såg väldigt roligt ut! Men nu verkar det som om han bestämt sig för att köra på vänster. Vänsterfotad har han varit till 100 % hela tiden!

Sen gick turen till Stadium för att inhandla en overall. De har ju haft kampanj nu på Everest-overaller. De kostar ca 700-800 kr i vanliga fall men nu kostade dom 499. Viss skillnad! Men jag trodde inte att de skulle han några kvar för de har haft det erbjudandet ca 1,5 vecka nu och sista dagen är i morgon. Men det hade de! Han fick själv välja mellan en grå, en grön eller en turkos och det blev den gröna! Och det var bra för det var den vi också tyckte var snyggast! Sen gick turen till BR för att se om vi kunde hitta några bilar i rosa eller lila. Kompisarnas flicka fyller två nästa helg och önskar sig det. Men det kan jag ju säga, att hitta rosa eller lila bilar var inte lätt! Jag lyckades inte alls, så det fick bli tre tuffa bilar i andra färger! Men vill dom gärna att de ska vara rosa och lila så kan de ju alltid ta fram nagellack! Sen tog vi oss till Mc Donalds för lite lunch och sen åkte vi till CityGross för storhandling. Och mycket mat blev det.

Vi har börjat med ett nytt system när det gäller handling och matlagning. Det kommer inte fungera som vi tidigare gjort. Jag har ju inte lagat speciellt mycket mat här hemma, ifall det undgått någon... Det handlar inte om att jag inte kan, för det kan jag. Jag lagar faktiskt riktigt god mat, om jag får skryta lite! Men då jag gör det mesta annat här hemma så har jag helt enkelt ingen lust att laga mat också. Och min sambo tycker det är kul att laga mat så det fungerar bra för honom också. Kruxet är bara att när han slutar jobba och inte är hemma förrän runt sex-tiden på kvällarna så blir det väldigt sen middag! Så nu (från om med veckan som kommer) kommer vi göra en meny över vardagarna och handla allt på helgen. Då kan jag laga lite mer mat och om jag inte skulle orka så tar det inte lika lång tid för gubben när han kommer hem. Då vet han ju vad som ska lagas och att allt finns hemma till det. Vi är nämligen väldigt dåliga på att planera och förbereda middagarna på vardagarna! Och om då gubben inte kommer hem förrän sex så blir det ju lite dumt att ställa sig och glo i frysen då och fundera på vad som finns och vad som ska lagas... Så nu blir det andra bullar! Ordning och reda på torpet! Så får vi se vad vi tycker om detta upplägg när det gått en tid, men det kan ju inte bli sämre... Och så blir det ju mer ekonomiskt att handla allt på en gång. Vi har ju i och för sig alltid storhandlat, men det har ändå blivit flera vändor per vecka till affären för att saker saknas... Nu blir det en storhandling på helgen och sen får man ju fylla på med ex bröd och mjölk och såna saker under veckan!

Igår när vi var på kyrkogården tog jag ett kort på den fina höstplanteringen jag gjort. Även Alexander följde med som omväxling! Jag försökte ju ta kort på det förra veckan när jag planterade, men då la ju batteriet i telefonen av så det gick inte!

Lite pumpor och annat höstfint hos finast Jonathan!
Som ni har läst tidigare så går jag en kurs på Lernia nu. Det är bara en vecka kvar! Men sen kommer jag faktiskt att fortsätta med en annan kurs. Administration heter den. Man väljer själv vilka delar/block man vill ha och så långt har jag inte kommit än att jag riktigt vet det. Ska man ha allt så tar det ungefär 20 veckor, och det hinner jag ju inte med! Man läser i sin egen takt och tar det i vilken ordning man vill. Vi är fyra stycken tjejer från kursen jag går nu som ska börja denna kursen samtidigt. Och vi har kul tillsammans så det blir nog roligt! De flesta i gruppen som går tillsammans nu är helt ok, vi har kul! Men sen finns det framför allt ett riktigt jävla stolpskott! Det är den mest negativa och gnälliga person jag någonsin träffat! Han hälsar inte, han svarar knappt på tilltal! Han skyller på att han är så morgontrött. Ja men inte fan är man morgontrött HELA dan! För han blir inte bättre längre fram på dagen heller! Häromdagen så sa han till och med till mig och en annan tjej att vi skulle hålla käften och inte vara så jävla glada! Men jisses! Man får ju bara så roligt som man gör! Och jag kan tala om att denna kursen hade inte varit så roligt om vi inte gjort den rolig! Då höll vi på men pneumatik (tror det hette så). Man ska koppla ihop olika mackapärer med massa slangar och så ska allt drivas med lufttryck. Kanske inte riktigt vår grej, någon av oss i kursen. Men M och jag jobbade tillsammans och vi försökte så gott vi kunde och hade jäkligt kul undertiden. Vi skulle först rita upp en ritning och sen skulle alla saker på plats och kopplas ihop på riktigt. Vi var riktigt duktiga! Läraren sa att om vi gått den kursen så skulle vi fått VG! Kändes skönt! Men det var ungefär i denna vevan som Mr Stolpskott kom med sin fina kommentar! Och det förtog ju onekligen lite av glädjen... Men tyvärr slutade det inte med det. Han hade fler fina kommentarer, vilka jag inte ens orka uppta min tid med att skriva. Men det hela slutade med att jag upplös honom att "Såna som du borde inte få befinna sig bland andra människor". Då sa han inte så mycket mer sen... Visst, kanske låter elakt att säga så, men någon måtta får det ju vara! Vill han sura och vara jävlig så visst, men låt det inte gå ut över oss andra!

Nähä, nu ska jag strax gå och lägga mig och läsa lite. Måste orka med morgondagen också! På förmiddagen ska vi fixa ett par ärenden. Bland annat lämna tillbaka ett headset som jag köpte till Alexander men som han inte tyckte satt skönt på skallen. Och det är ju onekligen hans skalle det ska sitta på, så då vet ju han bäst! Så vi ska även se om vi kan hitta något bättre. Sen i kväll kom jag på att i morgon när vi ska fira brorsdottern skulle vi ju även fira min bror som fyllde år för en månad sedan. Så fixa present till honom måste vi också göra! Sen blir det hem och äta lunch! Och på vägen till Vassmolösa (där broder med familj bor) så ska vi stanna till i Ljungbyholm och inhandla en bilstol till lilla Plutten! Tidigare har vi hyrt, men det kostar lika mycket som vi får ge för denna stolen och den verkar kanonfin i skicket! Man vet ju inte heller om de man hyrt varit krockade eller inte, så ur den synvinkeln spelar det ju ingen roll! Sen är det ju så att om man hyr så ska den återlämnas inom åtta månader, annars får man betala mer. Och våra barn har ju inte varit så himla stora så vi skulle kunna använda babyskyddet klart längre tid än åtta månader! Även om vi själva byter till nästa stol i vår bil så kan jag ju använda babyskyddet när jag åker med någon annan, ex min älskade mamma! Och det gör jag ju ganska ofta i och med att jag själv inte har körkort. Och då kan det ju vara skönt att slippa montera in den stora stolen i hennes bil varje gång! Så även morgondagen har vi ganska fullt upp! Undra just när jag ska hinna med all tvätt... Just det! Jag ska ju bädda rent sängen i kväll också! Så nu är det lika så bra att jag slutar, annars glömmer jag väl bort det igen...

Finaste, finaste fisen!
Igår var vi hela familjen vid din grav och tände ljus och plockade bort mängder med löv och ekollon. Kristoffer tyckte det var underligt att det låg pumpor där, han undrade vart de kom ifrån! Men de la ju mamma dit förra veckan, men då var inte Kristoffer med! Hoppas att du tycker att det blev fint min älskade lilla kille! Snart ska jag ta och höststäda din rabatt. Ta hem alla småsaker så att de inte försvinner i snön! Sen ska jag lägga granris över, fast inte där ljungen, prydnadskolen och pumporna är. De får stå kvar! Sen ska jag fundera på hur dan krans jag ska göra till vintern, för det ska jag göra en egen! Måste få tag i lite fina prydnadssaker till alla helgon och till jul också... Och så måste vi ju köpa en ny lykta! Denna har blivit så ful upptill! Men det får bli lite senare, det är ju ingen brådska med det än! Nu ska mamma gå och fixa lite, och äta måste jag också göra. Lilla bebisen i magen gör att jag inte kan äta så mycket varje gång, så jag får äta ofta i stället. Snart blir det väl som när du låg i mammas mage! Då fick jag gå upp mitt i natten och koka havregrynsgröt! Åh, vad jag älskar dig och jag saknar dig så otroligt mycket! Du kommer alltid ha en stor bit av mammas hjärta med dig, och du kommer alltid ha en alldeles egen plats i det som finns kvar av mammas hjärta! Min älskade underbara lilla ängel, du kommer aldrig blir glömd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar