torsdag 6 oktober 2011

Sammanbrott och migrän, ingen bra kombination!

Idag är mitt huvud riktigt elakt! Jag misstänkte ju redan igår att jag inte skulle få så mycket sömn inatt. Två anledningar till det finns. För det första så har det varit lite si och så med sömnen drygt en vecka nu. För många tankar som surrar och när dom får fäste så är det kört... Men igår inträffade en sak också som gjorde att jag mådde väldigt dåligt. Jag var på MVC för kontroll och för att lyssna på Pluttens hjärta. Allt verkar vara bra, så det är inte här det hände något. Nej, det var innan kontrollen, i väntrummet. När jag kommer in så sitter det en höggravid kvinna där med sin dotter som jag uppskattar var ca 1 år gammal. Hon tultar kring lite försiktigt, kryper lite, ler och leker. Kändes lite jobbigt, men det gick. Det som var jobbigast var just hennes stapplande steg, jag fick ju aldrig se Jonathan ta sitt första steg! Men sen kom det in en mamma, pappa och en liten tjej till. Denna tjejen var yngre. Men så började de två mammorna prata med varandra. Mamman till den yngre tjejen frågade hur gammal den äldre tjejen var. Hon fyller ett år i veckan, blev svaret. Och så pratade de om hur underbar ålder det var och om utveckling och så vidare. Allt hos just ettåringar. Och detta blev lite mycket om man säger så... Så lagom när min barnmorska kommer och hämta mig så börjar tårarna rinna och väl inne på hennes rum så bryter jag ihop. Det går längre och längre tid mellan gångerna nu. Men samtidigt så krävs det oftast inte så mycket för att man ska tippas över kant, tippas ner i det djupa avgrundshålet. Och för varje gång trillar man längre och längre ner. Och för varje gång tar det längre och längre tid att klättra upp igen. Så därför fick jag väldigt dåligt med sömn i natt. När jag väl somnade till så vaknade jag efter nån timme och hade då migrän. TACK!!! Jag mådde ju inte tillräckligt dåligt i all fall!

Men gårdagen blev bättre i alla fall. Jag hade tiden hos BM på förmiddagen och när jag kom hem därifrån så kom min älskade mamma på besök. Vi käkade lunch tillsammans och sen gick vi och hämtade Kristoffer tidigt, redan vid ett! Massor av lek, lite fika och ännu mera lek! Efter att mormor åkt hem så duschade jag Kristoffer och sen fixade jag middagen. Ja, JAG fixade middagen! Idag igen! Och ska göra så idag också! Och i morgon... Vi har ett nytt system så länge jag känner att jag orkar. Som de flesta av er säkerligen redan vet så lagar jag inte så mycket mat här hemma. Anledningen till det är inte att jag inte kan laga mat! Utan helt enkelt för att jag gör det mesta annat så jag (och min sambo) tycker att det är hans uppgift. Men när han inte är hemma från jobbet förrän runt sex-tiden så blir det lite väl sen middag ibland! Därför har vi denna veckan varit duktiga! I helgen fixade vi till en veckomeny och så handlade vi allt som behövdes för det. Så nu vet jag vad jag ska laga och att allt finns hemma! Då går det klart lättare! För det som är tråkigast och jobbigast just med vardagsmiddagarna är ju att hitta på vad man ska laga till för något! Sen satt jag också och kollade igenom Aftonbladets test på Middagspåsar. Lutar lite åt att vi kommer testa Ica´s Billiga Veckan. Den var den som verkade mest poppis hos barn! Några som jag vet ska vara bra får man bara varannan vecka, så då får man ju svälta varannan vecka!

Denna veckans meny:
Måndag:Fiskpinnar, potatis och spenat
Tisdag: Pasta med svamp och skinka
Onsdag: "Allt-i-ett-kyckling" Det vill säga: Pestopenslad kyckling, potatis, morötter, purjolök och cocktailtomater i en panna i ugnen och till det kokt blomkål.
Torsdag: Fläskpannkana och morötter
Fredag: Kasslergratäng med ris och mango

Älskade minifisen!
Idag mår mamma inte så bra. Jätteont i huvudet och ännu ondare i hjärtat. Mamma saknar sin lilla minifis så mycket att jag tror jag ska gå sönder ännu mer... Såg en liten tjej igår som precis lärt sig gå och blev väldigt ledsen. Jag fick ju aldrig se dig gå, du hann ju aldrig lära dig det! Och det är så jobbigt när man ser andra barn göra alla saker som jag aldrig någonsin kommer att få se dig göra! Men jag var också och lyssnade på din lillebrors/lillasysters hjärta och det slog precis som det skulle. Till skillnad från ditt underbara lilla hjärta, sista gången jag höll dig... då slog inte det längre... och nu bryter mamma ihop igen. Kan inte skriva mer nu. Men du ska alltid veta att mamma ALLTID kommer att älska dig och sakna dig!!! ALLTID!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar