tisdag 11 oktober 2011

Kursstart från helvetet

Vi är fyra tjejer från den förra kursen som igår förväntansfulla skulle börja den nya kursen, Administrativ utbildning. Där ska vi få lära oss bokföring, löner, arbetslagar och så vidare. Vi var verkligen taggade, vi trodde att det skulle vara lite mer ordning och reda nu när det var en "riktig" kurs. Men himmel vad fel vi hade! Och så besvikna vi blev!

Det hela började med att vi skulle bli hämtade vid entrén kl åtta. Efter 10 minuter står vi fortfarande och väntar, då ser vi en av ledarna från förra kursen så vi frågar henne. Hon ringer till killen som skulle möta oss och får beskedet att han kommer om en minut. Om det är något vi lärt oss under de sex veckor som varit, är det att på detta ställe har man väldigt långa minuter! Även denna gången, ca 10 minuter tog det innan han äntligen behagade dyka upp! Bra början, men det blir värre!

Vi skulle börja med en liten muntlig introduktion om kursen så vi gick iväg i korridoren mot ett rum som han hoppades var ledigt. Kanske man kunde kollat i förväg? Annars så skulle vi få leta upp någon annanstans att vara... Men det var ledigt! Vi fick en turbo-introduktion och sen skulle det fyllas i papper. Dessa papper kan man ju då tycka att det vore lämpligt att ha förberett, men icke! Han gick och hämtade ett papper i taget tills alla var påskrivna. Sen gick vi in i klassrummet där vi skulle sitta, trodde vi...

Vi har inge platser till er för närvarande. Vi håller på att göra i ordning tre platser i ett annat rum där tre av er kan sitta och så får en sitta här inne. Men det är inte klart än, (har i efterhand fått reda på att det visst ska bli klart till nästa vecka...) så ni får sitta här så länge. Här var ett par små bord där vi knappt får rum med ett block var och då ska vi samtidigt alla fyra använda oss av tre böcker och ett block! Ni inser kanske problemet!? Vi skulle börja med teoretisk bokföring och övningar på papper. Vi har ju inte fått några datorer än som sagt... Efter en liten stund insåg vi snabbt att vi var i behov av miniräknare, så det var ju tur att i alla fall tre av oss har det på mobilen för det fick vi inga därifrån... Och så här fortsätter det... Skitkul! Kanske ska tillägga att vi inte alls är lika taggade och förväntansfulla längre?!

Men det största problemet är ändå inte det jag räknat upp här, som om det inte skulle räcka! Nä, det största problemet är luften! Eller bristen på luft kanske jag ska säga! För det första så har det börjat så många nya kurser att det ena rummet som var fika- och lunchutrymme nu har tagits bort och gjorts om till klassrum. Så nu ska alla gamla och nya trängas i ett rum! Och det kunde vara trångt redan innan... En kyl har vi och fyra micro till alla och alla har lunch ungefär samtidigt. Smidigt...

Men åter till luften. Igår när det var så mycket folk bara ute i korridoren så kunde man knappt andas där för jag vet inte hur många som hade tagit sig ett morgondopp i parfymflaskan. Men många var det! Och när vår lärare visar in oss i det rum där tre av oss ska sitta är det som att gå in i en vägg av parfym! Vi tar upp detta med vår lärare och säger att detta måste ju han ta upp med ALLA lärare så att det verkligen når ut i ALLA grupper. Visst, självklart, det skulle han omgående göra för så fick det ju inte vara! Han tog inte ens upp det med "vår" grupp... Och då tänker ni att om man öppnar lite fönster så får man ju in lite frisk luft. Jo det kunde man ju tycka och tro! Vi har testat! Det enda som händer då är att man får ta på sig ytterkläderna och gärna en filt också för det blir svinkallt och drar. Luften blir inte bättre på något sätt, tvärt om. Varför? Jo för en liten liten bit från våra fönster står alla rökare och röker! Så det ända som händer är att vi blir passiva rökare och det är ju supernice! Stinker rök i hela rummet och syre finns inget heller!

Så nu väntar vi med spänning på fortsättningen av denna mardröm! Jag förstår bara inte hur ända in i h-vete man kan bedriva kursverksamhet, i samarbete med AF till på köpet, och vara så totalt oförberedda! Och så taskig planering! De visste ju sen ett par veckor tillbaka att vi skulle börja idag! Kursen har intagning varje måndag ifall ni undrar. Så varje i princip varje vecka slutar det någon och någon börjar. Men om de nu inte hade hunnit fixa i ordning för oss hade det ju varit bättre att de sagt det från början och så hade vi kunnat börja nästa vecka i stället?! Det är ju inte kul när det startar så här, luften går ju ur en fullständigt! Och ska det ta efter den tidigare kursen så ser vi ju tyvärr inte så stora chanser till förbättring, men det får framtiden utvisa!

Men för mig finns dock en stor risk att jag kommer vara frånvarande en del. Den luften de serverar där klarar inte mitt huvud med i mer än ett par timmar i stöten, så igår fick jag åka hem efter lunch. Hade hoppats på att kunna gå idag, men under natten har jag haft så fruktansvärt ont att jag fått gå upp och spy flera gånger. Och det är ju inte särskilt kul att behöva må så dåligt för att de inte kan ha fungerande lokaler, så jag får se hur detta komme sluta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar