söndag 15 maj 2016

Fotboll. Ja, JAG gör ett inlägg om fotboll!!

Glömde ju skriva om en sak.....om igår när jag var inne i stan en snabbis....

Jag kan börja med att säga att jag sällan har koll på när Kalmar FF spelar match och vilka de möter. Igår spelade de hemma mot Hammarby? De där grön-vita sakerna! (ja, jag har dålig koll, ok?!) Och när jag kommer in till stan så är det första jag ser ett par av dessa grön-vita sakerna som står med sina halsdukar över huvudena, gallskriker något icke hörbart och kan knappt stå på fötterna så full är de (detta var vid lunchtid eller liiite senare). Grejen är  bara att de står precis utanför portarna till domkyrkan och det är mycket tydligt att det pågår aktivitet av något slag inne i kyrkan. Snacka om dåligt omdöme! Sen går jag vidare på stan och var och varannan kotte jag möter är grön-vita. Går sen förbi Harrys och där sitter de ännu fler grön-vita saker, hela uteserveringen är knölfull av dom! Och som de låter! Hade de varit vanliga människor som satt där och lät så jävligt hade de blivit utslängda direkt! Men är en fotbollssupporter är det tydligen ok att bete sig hur som helst!

Och vi går vidare till nästa bu på listan över fotbollen.
Vi har bevattningsförbud här nu. Inte ens bönderna får vattna sina odlingar och grödor. Deras inkomstkälla, deras levebröd. Men FF tycker inte regler gäller för dom för de vattnade gräsmattan. Den fick inte torka.... Nä, men det är ok att böndernas grödor torkar, men inte en fotbollsplan! Patetiskt!

Men jag kan ju säga något bra om fotboll ibland också. Händer inte ofta, men ibland så!
Jag har tidigare blivit rörd till tårar en enda gång på grund av just fotboll. Det var när äldsta sonen gjorde sitt första mål. Då kom det en liten tår i ena ögonvrån. Idag var det dags igen. Jag tittade på klippet när Zlatan gjorde sitt sista mål i PSG (heter så va?) och sen tittade jag på klippet när han vinkade in sina barn på planen. Legend och King stod på deras ryggar! Och så spelades Sveriges nationalsång, mitt i Paris, mitt under pågående match! DET var stort! Jag fick faktiskt mer än en tår i ena vrån denna gången kan jag säga!

Jag behöver inte säga så där supertydligt att jag inte är något stort fan av fotboll va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar