söndag 31 juli 2011

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter helgens fotbollscup-semester! Men vi tar det från början!

I torsdags packade vi in alla pinaler i bilen och sen körde vi och lämnade Alexander vid klubbhuset. Alla killarna och tränarna åker ju gemensamt till cupen. Sen åkte vi runt kyrkogården för att jag skulle tända ett ljus i och med att vi inte skulle vara hemma på fredagen. Men jag blev ganska ledsen när jag kom fram till Jonathans grav. Det första jag såg var att de fina krysantemumen jag hade satt i vas inte längre var fina. Anledningen? Någon sate har helt klart bestämt sig för att det var fina blommor så de hade klippt av dom ca 20 cm ner och bara lämnat stjälkarna! Det var fem st jättestora fina blommor, men nu bara stjälkarna kvar. Hade de varit vissna hade ju vaktmästaren tagit bort allt, inte bara klippt av blommorna! Och efter det såg jag att någon också tagit det ena turkosa stenhjärtanet! Det är väl då själva fan! Finns det ingen som helst respekt för ditt och mitt i detta förbannade land längre!?!?!? Men gränsen går väl ändå vid att stjäla saker från en GRAV!!!! Särskilt en BARNGRAV!!!!!!!! Det tog ett tag innan jag fattade att så var fakta, först blev jag bara helt ställd och trodde inte mina ögon! Men det var sant, sakerna var väck! Så i morgon blir det till att åka dit med nya fina blommor...

Efter besöket på kyrkogården var vi dock klara för avfärd mot Vimmerby. Vi kör ju inte kringelkorkelvägen via Blomstermåla och upp för Kristoffer är ju åksjuk. Fast bara på sommaren... Fast denna sommaren har han inte spytt en endaste gång, så vi hoppas att det gått över men vi ville inte chansa. Så vi kör den raka men extremt tråkiga vägen till Oskarshamn istället. Och när vi kom till Oskarshamn så kände vi att det var läge för lite lunch så då fick det bli McDonalds. Det passar ju bra för Kristoffer för det äter han väldigt bra av. Det är så surt att betala dyra pengar på restauranger och så äter han kanske inte någonting alls! Så det undviker vi gärna! Men McDonalds funkar i alla lägen! Sagt och gjort. Sen fortsatte färden och när vi kom fram till Vimmerby begav vi oss direkt till Astrid Lindgrens Värld. Ingen kö någonstans! Ändå var det gott om folk men varken till biljetter, entrén, toaletter eller glass var det kö! Fast när det var föreställningar vid de olika "scenerna" var det knökafullt med folk, men vi lyckades ändå ställa oss så att vi såg riktigt bra! Kristoffer tittade på och var väldigt koncentrerad. Vi såg två olika Pippi-föreställningar och en del av en Ronja-föreställning. Men vi kände inte för att hålla på och passa de olika föreställningarna hela tiden och Kristoffer känner inte till särskilt många av figurerna ändå så vi gick runt och tittade och hade kul i alla fall! Han fick leka en hel del på de olika fina lekplatserna och det tyckte han var minst lika roligt! Snacka om dyra lekplatsbesök! När vi kände oss färdiga på ALV för denna dagen begav vi oss till det ställe där matcherna spelas och såg killarnas första match som de vann! Sen åkte vi till vandrarhemmet och checkade in. Det var trevligt att de flesta föräldrarna bodde där, inte alla men de flesta. Vi tände på grillar, grillade och käkade tillsammans. En del drack klart mer alkohol än andra om man säger så, men det var ingen man reagerade så där mycket på att den hade fått för mycket i sig! Allmänt trevligt helt enkelt! Kristoffer somnade till slut i min famn när vi satt där ute och då var klockan runt halv elva. Så då gick jag in och la honom och även mig själv, men de flesta bröt upp strax därefter.
 
Kristoffer fiskar på ALV

Då är vi framme vid fredagen! Vi gick upp och käkade frukost och sen begav vi oss till nästa match. Killarna vann även denna! Tillbaka till vandrarhemmet och käkade lunch och sen begav vi oss åter till ALV. Vi gjorde ungefär samma saker denna dagen som under gårdagens besök, fast tittade lite mer på det vi inte sett då. Men det är ju inte så mycket nytt att skriva där! Innan vi skulle gå så tyckte jag att Kristoffer skulle få något sak därifrån, men nu är ju min son en sån go kille att han knappt aldrig vill ha något! Men till slut kom vi fram till att ett Pippi-puzzel i alla fall kunde vara kul att ha! Sen åkte vi tillbaka till planerna för nästa match och även denna vann de! Killarna vann alla gruppmatcher och gick ju då vidare till A-slutspel som gruppetta! Kvällen tillbringades åter i goa föräldrars sällskap på vandrarhemmets uteplats. Det grillades åter igen. Kristoffer hade fullt upp hela kvällen. Det dök upp ett helt fotbollslag med killar födda -01 som underhöll honom! Det var några föräldrar från ett annat lag som också bodde där och deras killar hälsade på under kvällen. De spelade boll och lekte, jagade och busade med Kristoffer så att han inte somnade stående till slut begriper jag inte! Men till slut åkte killarna tillbaka till där de bodde och då frågade jag Kristoffer om vi skulle gå och lägga oss och det ville han. Då var klockan halv tolv! Han somnade ganska snabbt...

Lördag. Regn... Vi hade ju hört att det regnat mest hela tiden hemma i Kalmar, men hittills hade vi haft tur. Men inte lördagen... När killarna spelade första matchen regnade det inte så mycket och den vann dom! Men när de spelade den andra spöregnade det och tyvärr förlorade dom den, fast inte förrän det avgjordes på rysliga straffar! Så nu var hoppet för medalj ute, men de skulle spela vidare på söndagen för placering. Efter matchen återvände vi till vandrarhemmet, men denna kväll tillbringades inomhus! Lika trevligt det, dock lite varmt! Men nu var vi inte lika många föräldrar kvar. En del kallade sig själva medgångssupportrar och åkte hem... En del av oss som var kvar satt och diskuterade kring det lite och jag tycker inte det är rätt! Det är ju som att säga till killarna att nu när ni förlorat och inte längre kan vinna är ni inte värda att titta på! Några lät även killen följa med hem... Det skulle aldrig Alexander gått med på! Hade vi åkt hem innan cupen var slut så hade vi aldrig fått honom med oss! Man ställer upp för laget, så resonerar våran fina son! Och det är helt rätt tycker jag!

Söndagen, idag då alltså! Vaknade, packade, städade och åt lite frukost. Sen begav vi oss till planerna igen och idag sken solen från ganska så blå himmel! Nu var det då spel om placering, och om jag fattade det hela rätt så var det 9-16:e plats det handlade om. Nu vann killarna! Åter efter rysliga straffar! Så det slutade med en hedrande 9:e plats i alla fall. För två år sedan kom de femma men det var ruskigt bra lag, och många lag, med i år! Och segrarna var Karlskrona och det var det lag som våra killar åkte ut mot så det kändes ok! Efter detta åkte vi tillbaka till vandrarhemmet, tömde kylen och checkade ut. Sen gick resan hemåt igen. Samma tur som tidigare fast tvärt om. Kristoffer somnade som en stock innan vi hann ut ur Vimmerby och vaknade när vi kom fram till Oskarshamn för vi hade återigen tänkt oss McDonalds till lunch. Men där var så grymt mycket folk att vi fortsatte resan till Kalmar istället. Kristoffer somnade snabbt om igen och vaknade inte förrän vi stod och väntade på att Lucas hämtade mat på Subway till honom och mig. Då hade vi redan varit runt MCD och handlat till Kristoffer. Sen åkte vi hem och åt. Packade upp. Och sen kom mina föräldrar med katterna och då blev Kristoffer extra glad, för han hade ju saknat sin lilla Zingo! Lucas åker och hämtar Alexander som har kommit fram till Berga IP och sen packar även Alexander upp sina saker! Direkt! Och även Lucas! Han packade upp både sina saker och maten. Jag blev helt chockad och undrade om han var sjuk. Då säger han att han tänkt som så att ju snabbare han packar upp, ju fortare kan han sätta sig vid datorn utan att jag ska tjata. Och jag sa då: Har du REDAN kommit på det!!! Efter många år tillsammans där hans väska brukar kunna stå ouppackad i en vecka eller mer!!! Men bättre sent än aldrig!

Så nu återstår kvällen. Trötta och sletna är vi så det lär bli lugnt. Måste ut och sätta upp tvättid för sängkläderna. Skulle ju gjort det förra veckan men glömde givet vis bort det. Hoppas det finns en tid en dag i början av veckan så att man kan få undan allt. Kläderna sätter jag nog igång och tvättar i morgon om jag inte börjar redan ikväll... och den risken är ju ganska stor då jag känner mig själv... Och det kanske är lika så bra för få kan jag städa av lite i början av veckan för på onsdag får vi lite besök. Ett par vänner och deras barn kommer hit på lite middag och för att fira Kristoffer då de inte kunde när han fyllde år. Annars blir nog veckan ganska så lugn skulle jag tro!

Nähä, om man skulle ta och fixa sig en tvätt-tid och sen då kanske sortera lite tvätt? Eller ganska mycket tvätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar