tisdag 7 juni 2011

Kletig luft + min skalle = MIGRÄN

Sov oroligt inatt men det var ju inte så lustigt med tank på hur jag mådde igår. Och till detta lägger vi luft så kladdig att sängkläderna klistrade fast på kroppen! Varje gång jag skulle vända mig i sängen kändes det som om jag satt fast i täcket! Men jag kan inte sova utan täcke, hur varmt det än är för jag vill ha tyngden från täcket på mig! Så idag vaknade jag innan klockan ringde. Så då gick jag upp och höll Alexander lite sällskap och Kristoffer var också vaken så han fick sin välling. Sen gjordes han i ordning för dagis och så lämnade jag honom där! Hem igen för att intaga lite flytande frukost och bläddra lite i dagstidningen. Hängde upp Jonathans sängkläder och körde ytterligare en maskin tvätt som också hängdes på tork. Men med tanke på hur mulet det var i morse och förmiddags vågade jag inte chansa och hänga ut så jag fick helt enkelt vika ihop de torra kläderna som hängde på sträcket och lägga in dom och så hängde jag dagens maskiner inne istället! Det blir ju torrt på detta vis också!

Har haft en grym skallevärk hela dagen. Migrän visade det sig senare att det skulle bli av det hela. En bekant till mig på FB hade skrivit på sin logg idag att hon var glad att solen inte var framme, hon trivdes bättre på vintern och våren just för att hon går runt med huvudvärk mest hela sommaren. Äntligen! Någon som fungerar precis som jag! Men det var någon vän till henne som ifrågasatte varför hon fick ont i huvudet av solen... Ja det kanske kan bero på att det blir jävligt ljust ute av solen! Och nä, det hjälper inte bara att ta på sig solglasögon. Det blir bättre, men det räcker liksom inte! Och så kan det ju också vara så att man får huvudvärk på grund av att solen gör att det blir varmt... Undrar om en del människor överhuvudtaget tänker innan de pratar/skriver...

Tillbringade stor del av dagen med att läsa i en bok. Lunch blev kycklingsoppa som jag hade i frysen. Passade mig utmärkt idag för jag kände inte för att laga mat! Sen epilerade jag mina ben och efter det var det bara till att ta på ett par tunna vita linnebyxor för mina ben blir så rödprickiga efter epilering! Kristoffer kom hem från dagis, åt ett par smörgåsar och gick idäck på soffan. Tröttfisen min! Alexander kom hem från skolan och sen var det strax dax att bege oss till Kolboda. Alexander skulle spela match mot Möre bort idag. Och då spelar de i Lovers och mina föräldrar bor ca 1,5 kilometer därifrån. Så då passade vi på att åka ner i förväg och äta lite middag tillsammans med dom och körde Lucas dit Alexander lagom tills hans lagkamrater och tränare kom ner. Sen åkte Lucas hem till mina föräldrar igen och så käkade vi supergoda jordgubbar med grädd-mjölk! Givetvis la vi jordgubbar i en burk att ta med hem till Alexander så att även han fick! Mina föräldrar följde med och tittade på matchen dom också. Kristoffer hittade en annan unge i ungefär samma ålder som han sprang omkring med och hade kul så han var sysselsatt! Lagom när matchen är slut, tyvärr förlorade dom, kom regnet så vi satte oss i bilen och inväntade Alexander som skulle duscha. När han kom till bilen släpade han på den väldigt stora väskan med alla fotbollskläder. Ja, just det! Vi har ju tvätten efter denna matchen! Han var inte helt glad över att ha behövt släpa denna tunga väskan själv plus sin egen fotbollsväska! Vi tänkte på det på nervägen men sen glömde vi totalt bort det! Så i morgon blir det till att tvätta ett antal fotbollsställ. Det brukar inte vara några problem, men jag blir irriterad när ungarna inte vänder strumporna rätt för det är så äckligt att behöva göra det! Får dock inte glömma bort att jag inte ska ha sköljmedel i för en av killarna är allergisk!

Väl hemma igen så var det dags att göra iordning Kristoffer för sängen. Alexander fixade sina jordgubbar och jag har nu satt på ugnen för jag tänker göra lite delbakade  baguetter för vi åt ju middag två timmar tidigare än vi vanligtvis gör så nu är jag hungrig! Och lite thé ska jag också fixa. Sen blir det säsongsavslutningen av DH och efter det är det visst två avsnitt av Cougar Town. Och efter det lär det definitivt bli sängen om jag inte somnar i soffan innan! Jag blir trött av migränmedicinen och jag har inte sovit eller vilat sen jag tog den i eftermiddags. Det är en himla tur att jag är så van att ha huvudvärk så att jag ändå klarar av att göra det mesta även med migrän och allmän huvudvärk, annars skulle jag inte få ett skit gjort! Men när jag får riktigt allvarliga anfall blir jag helt sängliggande och kan vara det i ett par dagar. Då får jag ju känselbortfall, förlamning, tappar tal, ser väldigt dåligt och har ett huvud och öga som känns som om de ska explodera! Men idag var det ett mildare anfall så då kan jag ändå fungera fast inte lika som utan migränanfall givetvis, men tillräckligt!

I morgon har jag inget inplanerat under dagen utöver tvätt av matchställen. På eftermiddagen ska vi till Ölands Köpstad för min älskade frisör har äntligen kommit tillbaka från Spanien där hon varit sen i höstas tror jag det är. Men i morgon är det inte jag som ska klippa mig utan Alexander. Och det behöver han verkligen, han har hur mycket hår som helst på skallen nu! Han har ju fått extremt mycket hår den ungen! Lucas tjocklek på håret och min mängd och jag har hur många hårstrån som helst! Flera frisörer som klippt mig har inte tyckt att det sett så mycket ut men de har snabbt ändrat åsikt när de satt händerna i det och känt! Det finns liksom hår till fyra personer på min skalle! Så både jag och Alexander är alltid i stort behov av att tunna ut håret rejält!

Hej min älskling!
Idag har mamma mått lite bättre än igår och det är ju för väl det för igår var det lite väl jobbigt! Men jag vet att det kommer att komma fler såna dagar, det kommer jag inte ifrån. De är väl helt enkelt en del av sorgearbetet som jag måste ta mig igenom. Senaste dagarna har jag tänkt så mycket på hur lite minnen vi har av dig. Vi hann ju inte ha dig hos oss särskilt länge och därför hann vi inte heller få så många minnen tillsammans med dig. Jag är helt enkelt livrädd att jag ska glömma bort dig! Inte själva dig egentligen, men minnena av dig! Svårt att förklara! Men samtidigt vet jag att jag aldrig någonsin kommer att glömma bort dig min älskade son. Jag har ju för evigt en bit av ditt hjärta där en bit av mitt eget hjärta tidigare satt. Du kommer aldrig någonsin bli bortglömd, det lovar jag dig! Mamma älskar dig och mamma saknar dig och det kommer jag att göra för alltid, min lilla älskling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar