fredag 17 juni 2011

Skolavslutning

Idag blev det ingen direkt sovmorgon. Klockan ringde halv åtta (inte så himla tidigt, jag vet) för då var det dags att kliva upp för jag hade ju en tårta att göra! Kristoffer vaknade samtidigt så innan tårtan så fick han sin välling. Sen hjälptes vi åt att vispa mousse och grädde. När tårtan var klar hade resten av familjen också klivit upp. Sen var det dag för mig att göra mig i ordning! Runt nio kom mamma som skulle följa med på skolavslutningen. Det var ju lite extra idag för det var ju sista avslutningen för Alexander i låg- och mellanstadieskolan! I höst börjar han 6:an på högstadiet! Stora killen! Vi tog bilen till skolan för jag hade inte nån lust att gå med en tårta i händerna, men vi hade tur och fick tag på en p-plats väldigt nära! In till klassrummet med tårtan och sen inväntade vi svärfar/farfar som vi hade stämt träff med på skolgården och sen gick vi till matsalen där avslutningen skulle hållas. Tidigare år har det varit utomhus men då är vi ju helt beroende av vädret! Det är inget kul alls att vara ute på en fin avslutning om det spöregnar! Under de åren Alexander har gått där har vi haft tur med vädret, men det har ju varit år då det regnat! Sen blir det en väldigt hög kostnad för skolan att hyra scen och annat tillbehör. Så därför beslutades det med hjälp av föräldrarådet att flytta in avslutningen och samtidigt dela upp den så först var det förskoleklassen och upp till tvåans tur och sen 3-6. Det är för många elever för att få rum samtidigt och där är också anledningen till att de inte har sommaravslutningen i kyrkan. Julavslutningen däremot har de i kyrkan för då är det inte många föräldrar som kommer. Men sommaravslutningen skulle aldrig gå! Men det var väldigt trevligt i matsalen också! Mycket folk och lite dålig luft, men det får man ju räkna med! Alla årskurser var uppe och sjöng en sång, Alexanders klasskompisar och parallellare sjöng "Nu kommer alla känslorna på en och samma gång" och de var jätte duktiga. Treorna sjöng en mysig låt som satt sin på min hjärna! "Vi är polare i poolen, kompisar i solen, bästisar i vått och torrt..." Den har klamrat sig fast benhårt och vägrar släppa taget! Efter vi var klara i matsalen begav sig alla till sina respektive klassrum. Där tog de farväl av lärare ock klasskamrater och så käkade vi tårta! I år var det inte så många tårtor som förra året, och tur var väl det! Då hade vi ca 25 tårtor på två klasser! Blev en hel del över kan jag säga!

Efter avslutningen åkte vi hem igen och killarna fick sina presenter. Kristoffer fick en "riktig" fotboll, fast en i storlek 3 så att den inte skulle vara allt för stor. Han har ju bara haft plastbollar innan, och så har han fått låna storebrors fotbollar. Men nu fick han alltså en egen och han blev så glad! Han kramade om bollen och såg så lycklig ut! Alexander fick ett spel till datorn som han ville ha och han blev minst lika glad och lycklig han! Men det spelet kostade lite mer än vi tycker att en skolavslutningspresent ska kosta så han får ingen månadspeng denna månaden, men det var helt ok med honom! Så sen försvann han ganska snabbt in på sitt rum... Sen åkte jag iväg med min kära mor för lite shopping. Jag tycker att det är skönt att åka och handla med henne för då kan jag ju åka utan barnen! Ska jag åka utan dom annars måste jag ju härja med bussen för jag har ju som sagt inget körkort! Vi började vid en blomaffär för hon ville köpa blommor till mormor/morfars och farmor/farfars gravar. Sen åkte vi till kyrkogården och fixad ovanstående gravar först. Sen gick vi till lilla Jonathans grav. Snittade om blommorna och bytte vatten. Våra blommor står nog en vecka till och då byter jag ut dom mot nån fin midsommarbukett! Svägerskans blommor stod också kvar. Sen tände jag ljuset och sen var vi klara. Regnet kom strax innan vi var klara så vi fick gå i regnet tillbaka till bilen! Sen begav vi oss till en affär som säljer markiser och persienner för jag behövde ju persiennsnöre. På stormarknader och Jysk och liknande har de ju bara vita snören och vi behöver bruna. Jag var inte säker på att de skulle ha det, men hoppades på det. Men jag misstänkte att de kunde vara ganska dyrt. De hade bruna snören och de var inte alls dyra! 2 kr metern... Så jag köpte 15 meter så att vi skulle ha lite i reserv. Sen gick turen till Coop. Det var mest lite lördagsgodis som behövde handlas, men givetvis slank även andra saker ner i påsen också. Precis som vanligt! En tur in på Kronans Droghandel blev det också, fenurilpumpen var slut här hemma. Vilket påminner mig om att jag nästa vecka måste ringa Kristoffers läkare och få ett nytt recept på Canoderm. Alltid är det nåt...

Väl hemma igen så satte genast Kristoffer mormor i lek. Kastar bollar och allt vad det gjorde! Efter att hon åkt hem gick jag och la mig för att vila/sova en stund. Vaknade efter en timme och tänkte att jag skulle gå upp, men 45 minuter senare vaknade jag igen och insåg snabbt att jag visst somnat om... Blev en lite längre sovstund än jag tänkt mig, så jag får väl se när jag somnar ikväll! När jag kommit upp så ser jag att min älskade sambo håller på med maten för fullt. Alexander fick bestämma mat idag och dagens middagsmeny blev:

Förrätt: Kungskrabba
Varmrätt: Kokt nypotatis och från grillen tog vi fläskfilé, lök, svamp och majs och till detta en väldigt god hemgjord tzatziki
Efterrätt: Kladdkaka med jordgubbar och grädde

Förrätt och varmrätt är uppätna och det var supergott! Det var så gott så att vi funderar på att ta efterrätten som fika/mellanmål i morgon istället! Vi blev väldigt mätta så jag tror inte det skulle smaka med mer gottit ikväll! Så nu har jag städat av i köket, gett Kristoffer sin kvällsflaska och nu sitter jag här och skriver. Funderar på var resten av kvällen har att erbjuda. TV:n har i alla fall inte mycket att komma med. Alexander är ju helt inne i sitt nya spel så jag/vi kan nog räkna med att han inte vill såela något tv-spel tillsammans med oss. Men jag funderar i alla fall på att fråga honom! Annars får det väl bli nån film att glo på... Skulle ju behöva fixa persiennen i Alexanders fönster och putsa det, men jag vet inte om jag känner för det nu i kväll. Det får nog vänta tills i morgon. I helgen måste jag nog tjata på sambon om att gräset behöver klippas. Och så måste han fixa mitt bakhjul på cykeln. Funderar lite på vad vi ska hitta på i midsommar. Får se vad det blir. Det är ju lääänge kvar till dess...eller?! Jaja, det löser sig alltid på det ena eller andra sättet!

Hej min gosunge!
Idag var mamma och mormor vid din grav och tände fredagsljuset för dig. Fixade lite med blommorna, tog bort de vissna och gjorde fint. Nästa vecka ska du få en ny fin bukett med midsommarblommor för nästa helg är det midsommar. Du hann ju bara uppleva en midsommar, men då var du ju så liten att du bara låg och sov mest hela tiden. Varje dag de senaste veckorna har jag tänkt att idag kanske det är dags att plocka ner dina kläder, men varje gång inser jag också att det inte alls är dags för det än. Det får helt enkelt vänta ett tag till. Vänta tills jag känner mig redo. Jag vill ju fortfarande kunna öppna din garderob och känna lite på dina fina kläder. Fast jag gör det inte så ofta längre. Förut gjorde jag det varje gång jag skulle in i Kristoffers garderob och ibland ännu oftare. Men nu blir det inte så ofta länge, men jag vill att de ska ligga kvar där de ligger så att jag kan om och när jag vill! Nu ska jag gå och se om din lille storebror är redo för sängen, så hej då för denna gången min älskade vackra lilla gosunge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar