onsdag 1 juni 2011

Varmt, varmt och åter varmt!

Denna natten bjöd inte på så mycket sömn som jag hade behövt. Kristoffer vaknade nån gång under natten och ville komma in och sova hos oss vilket han givetvis fick göra! Men han har en tendens att ligga och bre ut sig över min sänghalva och jag får ligga som en hund längst ner i fotändan med benen utanför sängen! Och då sover jag ju inte särskilt bra och med tanke på hur jag mådde igår så hade jag verkligen behövt sova lite mer inatt! Så idag har jag inte heller mått särskilt bra och den varma kvava luften och ju inte heller gjort saken bättre! Och jo, jag får faktiskt klaga på värmen för jag tillhör inte de som gnäller på vintern när det är kallt och snöigt! Klagar man på vintern får man inte klaga på sommaren och klagar man på sommaren får man inte klaga på vintern! Så enkelt är det! Och jag har ju aldrig mått så bra när det är väldigt varmt.

Men det fick ju gå i alla fall, var ju så illa tvungen att gå upp vid sju hur eller hur. Alexander hade skolgårdens dag idag och skulle vara utklädd till sin Naruto-skepnad. Och detta innebar att jag fick hjälpa honom platta håret. Han har så mycket hår på skallen nu att han har svårt att klara av det själv nu! Och sen var det bara att göra i ordning Kristoffer och gå och lämna honom på dagis. Sen var det bara att gå hem och dricka lite frukost och sen kom min kära mamma och hämtade mig. Först tog vi en tur till kyrkogården för jag kände att jag ville titta till min lilla ängel och känna lite extra närhet idag. Vi gick även förbi farmor/farfars och mormor/morfars gravar. Vid den sistnämnda hade korparna slitit upp rosorna ur vasen, men det var första gången mamma varit med om att det hänt! Sen åkte vi en sväng till Maxi och handlade lite och efter det åkte vi hem för att lämna av matvarorna och äta lite lunch! Efter det åkte vi till Blomsterlandet för att inhandla de blommor och kryddor jag skulle köpa till baksidan och gaveln. Vi har ju vår lilla kryddträdgård i rabatten på gaveln av huset. Så dagens inköp blev: tre stycken starkt rödrosa miljon bells, två stora smultronplantor, lejongap, ruccolasallad, rosmarin, dill, basilika, chilifrukt-"träd", blombukett till köksbordet, en större kruka, jord, lecakulor. Tror det var allt... Så i morgon hoppas jag att skallen är bättre så att jag orkar plantera det hela också! Och så måste jag verkligen vattna... och lägga ut självbevattningsslangarna...och rensa lite ogräs...måste ju göras innan jag planterar en del saker...så jag har lite att göra... Fast vi ska visst till Revsudden i morgon också för att Lucas ska hjälpa sin bror att sätta kök i deras sommarstuga... Så vi får väl se vad som hinns med! Alexander kommer inte att vara hemma. Han ska med sin klass till Karlskrona och Boda Borg så jag hoppas verkligen att de kommer att få kul!

Eftermiddagen har inte bjudit på så mycket. Vattnade igenom de blommor jag köpte. Mäklat fred med killarna åtskilliga gånger. Vilat en liten stund, men det blev inte mer än tio minuter sen blev jag störd. Pratat med grannen. Ätit god middag, grillat kött och nypotatis. Och så har jag skördat årets två första smultron! Väldans goda! Och i år hoppas jag även att jag kommer få lite hallon också. Tidigare år har vi fått massvis men förra året fick vi inte ett enda ett! Kristoffer och jag har även hunnit med en dusch och då passade jag på att skrubba mig ren och sen smörjde jag in mig med min underbara kakaokräm! Sen smörjde jag in Kristoffer och fixade i ordning honom så nu sitter han i min säng och tittar på tv om han inte hunnit somna! Vilket inte skulle förvåna mig det minsta för det har ju varit varmt och jobbigt även för honom idag! Under kvällen ska jag ta och plocka fram vad Alexander ska ha med sig i morgon. Man kanske skulle ta och slänga ner lite badkläder och en handduk? Bättre att ha det med och att det inte används än att inte ha det med men skulle behövt det! Plocka fram lite bullar och kakor, men smörgåsarna väntar jag med tills i morgon att göra i ordning. Och så var jag så duktig att jag glömde inhandla dricka till honom så det får de köpa i morgon när Lucas ska köra och lämna honom på skolan!

Resten av kvällen kommer annars att tillbringas i tv-soffan. Som vanligt! Grey´s Anatomy och Off the map står på menyn. Och givetvis ett par muggar thé! Kanske även ett gott pumpaknäcke med lite ost på? Låter nog som en bra idé!

Hej min älskling!
Idag var mamma och mormor och tittade till din fina grav. Jag flyttade undan lite blomvaser så att de hamnade lite vid sidorna så att man ser lite bättre de fina sakerna som jag har satt i mitten av rabatten. Innan var det liksom som en vägg med blommor i framkant och så såg man bara det som stod där bak! Sen har vi varit och handlat fina blommor till mammas krukor som jag hoppas hinna plantera i morgon. Men i morgon ska vi även träffa din farbror och hans familj. I eftermiddags har det känts lite som fredag, fast utan de jobbiga känslorna mamma alltid annars har på fredagar. Men de kommer ju om två dagar när det verkligen är fredag. Det vet jag. De kommer alltid. I morse fick jag panik igen när jag tänkte på dig och dina sista minuter i livet. Och det lär inte varit sista gången det hände heller. Jag älskar dig min underbart vackra lilla kille och jag saknar dig min fina son. För alltid. För evigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar