torsdag 30 juni 2011

Städ och PK-möte

Idag var jag glad att det inte var strålande solsken hela dagen! Hade även gärna sett att det var ett par grader kallare också. Anledningen? Jo, på dagens lista stod: STÄDA!!! Och det är ju lite lätt jobbigare ju varmare det är! Men det gick ganska så bra, trots den extremt kletiga luften vi haft här idag. Det har inte varit så tryckande dock, men fruktansvärt kladdigt! Städningen gick som sagt bra, till och men Alexander städade sitt rum utan massor av tjat så jag kunde dammsuga även där. Men när jag väl dammsugit klart kan man lätt säga att jag var varm och svettig! Och då stod lunch på listan. Hittade en låda i frysen med rester av en väldigt god pastasås som sambon gjort med fläskfilé, fläsk och lök. Till det fick ungarna pasta och jag stekte rödkål, fänkål och morötter. Blev riktigt gott! Efter maten cyklade Alexander till en kompis. Jag var trött och Kristoffer ville vila i soffan och titta på film. Så jag bäddade ner honom i soffan och mig själv i sängen. Jag sov en timme, men det gjorde inte Mr K! Jaja, så kan det gå!

Resten av eftermiddagen gjorde jag inte mycket vettigt alls. Jo, jag ringde Elektrolux och beställde nya hjul till underkorgen i diskmaskinen och en ny bestickkorg. Båda delarna är trasiga. Jag blir tokig varje gång jag ska dra ut eller skjuta in underkorgen, hjulen far åt alla håll och kanter och korgen trillar ner i bottnen och så får man lyfta ut den. Och det kan vara lite jobbigt om den är full med porslin, den väger lite då plus att den inte är riktigt bra balanserad heller! Bestickkorgen har mer hål i bottnen än vad den är hel så man får hela tiden kolla vart hålen är och se vilka bestick man kan sätta ner var. Ca 700 kronor kommer det att gå på tillsammans och kommer förhoppningsvis hem nästa vecka! Ingen rolig sak att lägga pengar på, men ett måste nu! Vi har behövt göra det länge men inte orkat med att ta itu med det. Och så skulle jag även ringa till Telia angående en fråga om bredbandet. Jag gjorde alla valen och blev placerad i kö. Beräknad kötid: 20 minuter. Nä, skulle inte tro det! Så jag la på luren igen! Jag får helt enkelt testa lyckan en annan dag!

Gubben kom hem lite efter sex och strax därefter blev Alexander och jag hämtade av en av hans kompisar och dennes mamma. Det var medlemsmöte på PK:n ikväll och föräldrarna var välkomna. Och jag har sällan känt mig så glad över att få åka hemifrån som jag gjorde ikväll! Kristoffer har promenerat omkring på mina nerver hela dagen så jag var tämligen trött och irriterad! Men sen har han varit otroligt gullig däremellan! Och han och Alexander har varit väldigt söta mot varandra flera gånger idag, men däremellan har jag fått hota med att slänga in dom i olika rum! Kan bli helt tokig på dom ibland! Alexander tror inte att vi ser att han trissar upp Kristoffer och sen skyller han allt på honom. Men jag vet att Kristoffer sällan är oskyldig, men många gånger har Alexander sig själv att skylla. Fast Kristoffer kan vara riktigt le mot sin storebror många gånger. Rätt vad det är kan han bara gå fram och smälla till honom! Så idag har jag verkligen fått min dos av dom två och framför allt av Mr Kackel!

Åter till mötet. Vi samlades utanför Konst museet och gick och satte oss på en gräsplätt i parken. Det var inte så många föräldrar med, endast fem stycken. Men jag ville vara med dels för att höra vad de hade att säga, men även för att kolla vad det var för killar som gick på PK:n och kolla in ledarna lite. Det verkar vara ett härligt gäng med väldigt seriösa och bra ledare, trots att de är väldigt unga! Det pratades om att de skulle fixa kläder med föreningens tryck på, om en resa de ska göra till Danmark i sommar. Till killarnas stora förtret måste man vara 16 år fyllda för att få följa med annars måste man ha en förälder med sig. Och det tycker jag är väldigt vettigt! För som sagt, ledarna är ju ganska unga själva så det blir allt för stort ansvar för dom att hålla reda på ex 12-åringar! Det pratades även om att de jobbar med kommunen för att få en PK och freerunning-park! Och så togs det även upp vart och när träningarna kommer hållas under vintern när de inte längre kan vara ute. De vill ju gärna att det inte är becksvart ute när de tränar och så fungerar det ju lite dåligt om det blir snö och/eller is!

Efter mötet var slut begav vi oss till McDonalds för att få lite mat i magen. Den andra killen och hans mamma följde också med. Vi satt där och hade allmänt trevligt, skrattade gott åt killarna flera gånger! Vi har ju delat upp körningarna till träningarna så att vi kör en gång i veckan var och det har fungerat riktigt bra. Jag känner ju även föräldrarna genom Alexanders kompis lillasyster som är klasskompis till Alexander. Denna killen är ett par år äldre, men de trivs väldigt bra tillsammans. Dels har de PK:n men även gemensamt intresse för manga och cosplay.

Väl hemma igen så var klockan halv tio och jag fick gå ut en sväng med vattenkannan och så satte jag igång självbevattningen. Och sen rapporterade jag till Lucas om vad som sagts på mötet. Och nu sitter jag här och skriver. I dag sov jag ju en stund på eftermiddagen så än håller jag mig vaken. Men jag har kommit in i en väldigt trött period nu, så jag känner mig trött och sleten för jämnan. Men det går väl över nån gång! Jag kan ju få såna perioder då och då. Oftast på hösten när dagarna blir kortare, men det kan även komma perioder under resterande delar av året också. Så jag vet att det går över igen! Men det kan vara lite jobbigt just när det pågår för jag har ju dåligt med ork till det mesta då...

I morgon blir det till att shoppa lite mat, skittråkigt! Ska även köpa nya fina blommor. Dels till köksbordet men framför allt till Jonathans grav. Och sen åker vi till graven och sätter dit blommorna och tänder det traditionella fredagsljuset, för i morgon är det åter fredag...

Hej min fina lilla kille!
Idag har mamma städat. Ställde undan backen med dina leksaker som stått kvar i vardagsrummet. Men jag flyttade inte den så långt. Jag ställde den i spjälsängen som står kvar i ditt "rum". Känns som ett lagom steg just nu. Inte för mycket på en gång! Anledningen till att jag tog undan den just nu var för att igår köpte pappa hem en kloställning till katten. Busan bryr sig ju inte så mycket om kloställningar så därför hade vi ju slängt ut den gamla. Men nu ska ju Kristoffer få en ny katt i födelsedagspresent så då känns det säkrast att ha en igen. Och den behöver ju stå just precis där din leklåda stod, finns ju ingen annan plats för den! Mamma älskar sin fina lilla kille och jag saknar dig. Och det kommer jag alltid att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar