onsdag 15 juni 2011

Tandläkarbesök med Mr K

Vaknade av att klockan ringde idag. Även Kristoffer sov fortfarande! Men det var bara till att kliva upp och göra oss i ordning för Kristoffer hade tid hos tandläkaren klockan 9.10. Väl där så ville han inte ens låta tandläkaren titta på honom! Men efter att jag satt mig i tandläkarstolen och han fick sitta i mitt knä så gick det bra. Lucas var också med men då Kristoffer är så extremt mammig så var det inte ens lönt att testa pappas knä. Lagom kul för mig då. Inte kul alla att sätta sig i stolen när man lider av ganska rejäl tandläkarskräck! Men det gick bra och säg vad gör man inte för sina barn! Nu fick tandläkaren titta och peta och allt hon behövde göra! Duktig kille! Vi har ju alltid haft problem när vi borstar hans tänder för så fort vi kommer bort vid de bakre tänderna klöks han rejält. Men vi gör så gott vi kan och nu börjar det bli bättre. Vi fick en tandborste med jätteliten rund borst på till honom så får vi se om det blir ännu bättre! Han ska tillbaka redan i höst eller tidig vinter för hon vill kolla igen då om han fortfarande klöks lika lätt. Och så tyckte både hon och vi att det kunde vara bra ur övningssynpunkt. Det var väldigt länge sedan han var där nu och i början ville han ju som sagt inte alls vara med. Så då sa vi som så att det blir bra med lite tätare besök så att han får vänja sig. På tisdag är det dags för Alexander men då stannar jag hemma! För hans del räcker det ju med att pappa är med och det är ju bättre också för han är inte rädd för tandläkaren. Lucas är däremot rädd för sprutor så han lagar hellre utan bedövning än tar en spruta! Men det var riktigt jobbigt att gå dit idag. Vi hade ju fått tid för både Jonathan och Kristoffer samtidigt innan, men de fick vi ju avbeställa. Men det var ju meningen att Jonathan skulle ha varit med oss också! Ännu en sak han inte hann med, få sina fina tänder undersökta...

Väl klara hos tandläkaren går vi in en snabbis på ICA:n och nu fick jag tag i chokladtårtbottnar och färska hallon. Det var precis som jag misstänkte, det var ICA:s egna märke! Men nu har jag allt jag behöver för att fixa en god tårta till på fredag. Chokladbottnar med hallonmousse och ovanpå grädde, vindruvor och hallon! Gott! Sen åkte vi hem och jag gick och lämnade Kristoffer på dagis. Och han kom precis i rättan tid! De hade precis satt sig ute och skulle äta glass! Det var sista dagen idag för 6-åringarna så de skulle fira av dom med lite glass. Så efter jag lämnat honom gick jag hem. Sen var det strax dags för Lucas att köra till Ljungnäs och hämta hem ett antal killar från deras övernattning. De hade haft kul och vädret hade ju blivit bättre ju längre dagen led och det var ju skönt! När Lucas kom hem igen så åkte vi iväg en sväng till. Denna gången gick turen först till Sporthörnan för jag har ju som bekant punka på mitt däck! Så jag köpte ny slang och nytt däck för det var väldigt slitet! Sen gick turen vidare till Blomsterlandet för ett snabbstopp! Jag handlade lejongap att sätta i min stora kruka på gaveln. Det var den jag planterade kannorna i som jag fick med gratis när jag beställde liljorna till Jonathans grav. Men kannorna verkar inte riktigt vilja sig och det är jag inte förvånad över för när jag satte dom såg jag att ett par var lite ruttna och mögliga men jag testade i alla fall. En eller två verkar titta upp i alla fall, men det ser lite fult ut med den stora krukan till det! Så nu tänker jag sätta fina lejongap i samma kruka så får de växa tillsammans!

Utöver detta har jag inte gjort något särskilt idag. Försökte vila en stund efter att jag hämtat Mr K från dagis med killarna ville inte riktigt vara snälla mot varandra så det blev inte så mycket vila för min del. Men lite i alla fall och det var tur det för mitt huvud vill inte alls vara med nu. Har skitont i princip varenda eviga dag och det börjar bli riktigt tröttsamt nu. Samtidigt vet jag att tabletterna inte hjälper så då kan jag ju lika gärna skita i dom! Finns liksom ingen anledning att proppa i sig mediciner om de ändå inte hjälper! Och det påminner mig om att jag måste ringa till min VC och få ett nytt recept. Mina gamla smärtstillande tabletter som jag har haft i massor av år och som är de som funkar bäst har dragits in i hela EU så jag måste få något att ersätta dom med. Av andra som har haft samma tabletter har jag förstått att de absolut inte är nöjda med ersättningsmedicinen! Men jag får ju testa och hålla tummarna att de funkar, det är ju olika från person till person! Tittat färdigt på Lost har jag däremot gjort, mysko slut dock. Men det hade jag å andra sidan räknat med för hela serien var lätt skum!

Kvällen lär bli lugn och troligtvis blir det ganska tidig sänggång för jag är trött och har varit det större delen av dagen. I morgon funderar jag på om jag ska ta och städa lite när Kristoffer är på dagis, kanske lika så bra det så att vi får det lite fint till skolavslutningen på fredag! Jag läste idag i tidningen att alla barn i åk 4-9 kommer att få bada gratis i simhallen två gånger per vecka hela sommaren! Kanon! De skulle visst få ett intyg från skolan som fungerar som entrébiljett. Så då kan jag bara hoppas att Alexander kan åka dit med några kompisar ibland för jag har fortfarande svårt att tänka mig att vara i simhallen. Samma sak när det gäller stranden. Men det kanske går bra bara jag testar, men jag vet inte riktigt om jag vågar testa! Men jag har tänkt att jag och ungarna ska åka ner till mamma och pappa ett par dagar i sommar så att vi kan gå ner till bassängerna. Funkar det inte för mig så får mamma vara där med dom. Och så tänkte jag kolla med svägerskan om vi kan ta det när hon har semester så att hon och ungarna också kan vara där. Det blir ju roligare för mina killar om det är  andra barn de känner med!

Men vi får se vad som händer och fötter i sommar. En dag i taget är det som gäller i vårt hem nu för tiden, så får man se vad man klarar och orkar. Finns liksom inget annat sätt direkt. Det enda vi har inplanerat är ju en tur till Vimmerby i slutet av juli. Alexander spelar Bullerby-cup då så Lucas, jag och Kristoffer ska bo på vandrarhemmet. Vi är flera familjer från samma lag som ska bo där så det blir nog trevligt. Vi tänkte även passa på att göra ett besök på Astrid Lindgrens Värld med Kristoffer när vi ändå är där. Fast han är inte så bekant med särskilt många av hennes karaktärer, men det kan nog bli roligt i alla fall! Det verkar som om det blir färre och färre av de yngre barnen som känner till dom så väl. Pippi brukar de flesta ha koll på, men i övrigt verkar intresset klart svalare. Men det är väl för att det finns så himla mycket mer nu att välja på. När en annan var liten fanns det ju inte så mycket att välja på, det var ju mest Astrid Lindgren som gällde då!

Nu ska jag gå och sätta på en kanna thé och sen vet i sjutton vad jag ska göra! Tvättat har jag redan gjort idag och städa orkar jag inte, det får vara till i morgon. Säger jag nu i alla fall, men känner jag mig själv rätt så sätter jag väl snart igång med det i alla fall! Men först thé!

Min älskade son!
Idag har mamma tänkt väldigt mycket på dig. Det gör jag ju alltid, men vissa dagar ännu mer och idag var en sån dag. Varför vet jag inte riktigt. Eller jo det kanske jag gör... Det blev inget besök vid din grav idag och inte heller i morgon. Men på fredag kommer jag för då är det dags att åter tända ett ljus. Jag tänder ljus för dig här hemma varje kväll och så tänder vi ett varje gång vi äter. Alexander tänder och Kristoffer blåser ut. Väldigt viktigt, Kristoffer håller stenkoll på det! Han hittade igår en leksak som var din och jag sa att han kunde använda den. Men det är Jonathans sa han då. Fast jag kanske kan låna den av honom... Visst får han ju göra det! Du kan ju inte längre använda sakerna själv... Jag har fortfarande inte tagit bort dina leksaker, inte heller har jag tömt din garderob. Klarar inte av det än, får se när det blir. Jag behöver fortfarande öppna din garderob och känna på kläderna som ligger där... Min älskade son. Jag älskar dig. Jag saknar dig. För alltid. För evigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar