tisdag 31 maj 2011

Skithuvud

Vaknade upp med världens huvudvärk, vilket inte var helt oväntat för jag hade lite ont redan igår och då kommer det ju gärna ett par dagar till med rejäl huvudvärk. Tyvärr utvecklade det sig till migrän under dagen så eftermiddagen har tillbringats med en sovtimme på soffan. Så jag har inte varit så där himla flitig idag om man säger så! Detta innebar även att det inte blev någon sovmorgon för min del, hade gärna somnat om en stund men hade för ont så klockan sju var det bara till att gå upp, käka lite medicin och dricka både frukost och lite extra vätska. Sen fixa i ordning Kristoffer och lämna honom på dagis. Sen hem och lägga sig på sängen en stund men hade fortfarande för ont för att somna. Nu var det till och med ännu värre, kräkvarning. Så nu fick jag även ta migränmedicin. Jag brukar ju försöka så länge det går utan för den är ju så jävla dyr och så vill jag inte äta den hur ofta som helst heller, men idag var jag så illa tvungen. Fast jag var också tvungen att åka iväg och fixa ett par ärenden idag.

Så under förmiddagen åkte vi till Hansa City, började på Rusta för att köpa nya flygfän på pinne till Kristoffer. Hans gamla slogs ju sönder igår och han har varit ledsen över detta så jag hade lovat honom att köpa nya idag. Och min mellanson har extremt bra minne, har jag lovat honom något är det bästa att fixa det också! Annars blir det ett jäkla liv när han kommer hem från dagis! Men jag var även tvungen att åka till Apoteket för att inhandla lite slemlösande hostmedicin till Alexander, han efterlös det i morse men vi hade ingen hemma. Sen blev det en snabbtur in på CityGross för att inhandla lite snabb och lättlagad lunch. Soppa blev det. Lättätet är också att fördra när jag mår som jag gör. Och så är den ju så god den krämiga thaisoppan med kyckling! Köpte även lite färsk minimajs och skar i bitar och la i för ännu mer grönsaker och tuggmotstånd! De hade nu börjat med självscanning på CityGross och det har vi väntat länge på, men idag orkade jag inte med att aktivera kortet så det får bli nästa gång!

Väl hemma igen så lagade jag min avancerade lunch. Med andra ord så skar jag minimajsen i bitar som jag la i en gryta och sen klippte jag upp sopp-påsen (kändes fel att skriva i ett ord soppåsen, blir ju liksom lite äckligt...) och hällde innehållet i samma gryta. Värmde en stund och under tiden skar jag upp ett par skivor baguette. Letade även upp en film att titta lite på under tiden, Baksmällan. Så jag satte mig i soffan med min sopptallrik och tittade på film och den var riktigt rolig måste jag säga! Så nu vill jag ju se uppföljaren också!

Lucas fick hämta Kristoffer på dagis, jag orkade inte riktigt med det. Däremot var jag så illa tvungen att vika ihop tvätt för i morse körde jag en maskin med handdukar och nu under eftermiddagen körde jag en till. Tanken var att hänga ut dom på tork i det fina vädret, men migrän och soligt, varmt väder är en riktigt dålig kombination! Det är alldeles för ljust ute för att jag ska klara av det ens med solglasögonen på! Och det är ju också himla typiskt att migränen var tvungen att slå till just idag när vi har haft så fint väder! Men vid halv fyra tiden la jag mig på soffan, läste lite och sen sov jag knappt en timme. Välbehövligt! Finns två stora bieffekter av migränmedicinen, trötthet och törstig. Så jag har druckit hur mycket som helst idag! Hinner knappt hälla upp ett glas innan det är slut!

Idag tror jag vi ska få kycklingkebab till middag. Var ute i köket nyss och såg kycklingstrimlor ligga och dra i nån krydda i en bunke och så såg jag pitabröd framme, så då drog jag den slutsatsen! Gott! Alexander har PK-träning idag och det är Lucas tur att köra. Igår fyllde jag i lite papper som Alexander har haft med hem från skolan. Det ena var om man ville baka tårta eller ta med kaffe till skolavslutningen, så då valde vi tårta som vanligt. Tryter orken när det väl gäller så kan jag ju alltid köpa en, det är många som gör! Kalmarsundskolan har nämligen en väldigt trevlig tradition, de har tårtkalas efter avslutningsceremonin. Alla som vill får äta tårta i massor och det brukar ändå bli en hel del över! Den andra lappen var om trippen till Ljungnäs om fjorton dagar. De åker på tisdagsmorgonen och om de vill får de sova över. Det kommer finnas lärare där hela tiden! Men om vill att föräldrar ställer upp och hämtar hem ungarna dagen efter så det anmälde vi oss till. På torsdag ska de till Boda Borg i Karlskrona och då ska vi inte köra så då kände vi att vi kunde göra det vid nästa tillfälle istället. Det blir ju så lätt att det alltid är samma föräldrar som får ställa upp hela tiden. Nu råkar väl vi i och för sig vara just av den sortens föräldrar som redan ställer upp på mycket! Men vi tycker väl liksom att det ingår i föräldraskapet, men tyvärr anser ju inte alla det...

Kristoffer lär nog inte vara några problem att få i säng ikväll. Fullt ös hela dagen på dagis och ingen vila i eftermiddag! Jo, han har ju suttit still och tittat på lite film, men han har inte somnat något. Och så varm och svettig som han var när han kom hem från dagis så har han nog haft fullt upp där! Så han har fått tillbringa eftermiddagen inomhus för jag har ju som sagt inte klarat av att vara ute och han har heller inte sagt att han velat gå ut. Dörren på baksidan har ju varit öppen hela dagen så hade han velat hade det ju bara varit att gå ut, Lucas har även suttit ute i solen så det fanns nån ute stor del av eftermiddagen också. Men de är ju ute mest hela tiden på dagis nu när det är så fint väder, så det är inte skadligt om han väljer att tillbringa ett par timmar på eftermiddagen inomhus, kanske till och med tvärt om!

Själv kommer jag tillbringa kvällen framför tv:n, om jag klarar det för skallen vill säga. Men det börjar bli lite bättre nu, mest mosig i skallen nu efter medicinerna men det kan sitta i nån dag efteråt så det är jag van vid! Hoppas dock att skallen är bättre i morgon för då ska min kära mamma och jag åka och köpa lite fina blommor till baksidan! Det var ju tur att vi planerade in det till i morgon och inte till idag för det hade jag ju inte klarat! Så därför hoppas jag verkligen att det är klart bättre i morgon. Ont kommer jag med största säkerhet fortfarande ha även i morgon, men förhoppningsvis klart lindrigare än idag.

Så varmt som det är här inne nu så känns det som om det börjar bli dags att sätta igång ungarnas fläktar nån timme innan de ska lägga. De har ju fönster mot baksidan och där ligger solen på från lunchtid tills den går ner på kvällen så det blir lite lätt varmt i deras rum om man säger så! Och givetvis har jag inte kommit ihåg att dra ner deras markiser heller... Kristoffers fläkt måste jag dock komma på ett bra ställe att ha på efter ommöbleringen, men det löser sig. Men ungarnas fläktar vill jag inte ha igång när de lägger sig för jag vill inte att de ska ligga i något drag. Vår i sovrummet kan däremot gå hela natten när det är riktigt varmt! Så det är skönt att vi har en som i princip är helt ljudlös! Det enda som låter är själva vinddraget!

Nu ska vi strax äta middag så jag ska ta och lätta från denna stolen och gå och duka lite! Stavfelen idag bjuder jag också på och denna dagen kan de vara klart värre än vanligt för ett problem när jag har migrän är att det är lite taskig kontakt mellan hjärna och handling! Kan tänka en sak och säga en helt annan utan att vara medveten om det! Lite lätt jobbigt kan man lugnt säga! Men idag orkar jag inte kontrolläsa!

Lilla Jonathan!
Idag är du tydligen på ett strålande humör som lyser upp och värmer jorden så fint! Varje gång det är olika typer av väder så tänker jag ut vad det innebär för dig. Regnar det så har jag valt att tro att ni har poolparty där uppe i himlen för jag vill inte tro att det regnar för att änglarna gråter! Jag vill ju aldrig att du ska vara ledsen och gråta! Snöar det har du kuddkrig. När det är snöblandat regn har ni kuddkrig i poolen...Ja listan kan göras lång, men i mina tankar är du alltid glad och lycklig. Ibland kanske du fäller en liten fin tår för att du saknar oss som är kvar på jorden. Men jag tror även att du kan sitta och titta ner på oss så då behöver du ju inte bli så ledsen och sakna oss så mycket. Vi kan ju tyvärr inte titta upp och se dig, vi ser ju bara ditt nya hem. Molnen och himlen. Så vi känner nog större sorg och saknad än vad du gör min älskade lilla ängel. Och idag har du som sagt varit riktigt glad och strålande! I morgon tror jag att jag kommer att åka till din grav en sväng, känner att jag behöver det. Mormor får också följa med för vi får stanna till där när vi ska och handla fina blommor till mamma. Blommor som jag trodde att jag skulle få säga till dig flera gånger om dagen att inte plocka! Det var ju liksom meningen att du skulle knata omkring och göra mamma arg genom att plocka av mina fina blommor i sommar! Och smultronen, physalisen och tomaterna innan de var mogna! Men denna sommaren kommer de att få vara ifred och det är jag så ledsen för. Jag hade sett fram emot att få säga nej till dig! Jag älskar dig min underbart vackra lilla Jonathan, och det kommer aldrig att förändras! Någonsin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar