torsdag 7 april 2011

Blåsig dag!

Inatt var åter en natt som inte gav så bra sömn. Men det får gå i alla fall. Jag fortsätter med en halv tablett. Nu när det går så pass bra i förhållande till tidigare försök så vill jag inte ta en hel igen. Då ska jag bli rejält tröttare än nu. Om det är möjligt...Jag får väl se framåt helgen. Det är ett par riktigt tunga dagar jag har framför mig nu. I morgon är det åter fredag. Fredag nummer åtta. Och på måndag är det den 11:e. Tvåmånadersdagen av Jonathans död. Och den dagen blir också den dag jag gör mitt första besök på familjecentralen sen den dagen han dog. Jag har fått en "Inbjudan" till cellprov. Men ändra tiden är det många som sagt. Men det känns lika så bra att få det gjort. Har redan skjutit upp andra saker som jag måste ta tag i också. Men det är dumt att det är en måndag. På måndagar får endast barn upp till 1½ år vara på Öppna förskolan. Och det är ju den åldersgruppen jag har svårast för att träffa. Jag undviker dom så mycket jag kan! Bortsett från söte lille V då! Men jag får väl försöka att titta åt andra hållet när jag går in och förhoppningsvis är det inte så många kvar kvart över tre på eftermiddagen. Men jag kan ju inte mer än bryta ihop och då är det inte det sämsta stället att göra det på, det finns ju kunnig personal på stället! Och dom vet ju vad som hänt...

Dagen började med att jag var lite för trött för att hålla Alexander sällskap på morgonen. Han fick komma in och prata lite med mig, men annars sköta sig själv. Vilket han i och för sig gör även om jag går upp. Han sitter på sitt rum och äter frukost framför datorn! Och jag orkar inte komma med motargument till det heller, mycket han gör på morgonen går ju ut på att kolla med kompisarna om det händer nåt särskilt under dagen, om det är nån som kan "va" eller så. Men till slut fick jag kliva upp i alla fall för Kristoffer klarar sig inte själv på morgonen än! Han behöver fortfarande hjälp så att han får sin välling, ny blöja, kläder och levereras till dagis i tid! Efter det var gjort gick jag hem, drack lite frukost och läste tidningen.

Sen åkte Lucas och jag in till stan. Han behövde byta byxorna han köpte igår, det är ju så dumt att prova i affären...Men nu provade han och hittade ett par som passade klart bättre! Köpte även lite hårprodukter till Alexander och mig. Sen behövde jag inhandla ett nytt "fodral" till alla medlemskort man har i diverse butiker. Så det blev ett man fick rum med tio stycken i och två på utsidan. Inte helt billig, 349 kronor, men den var lite rejälare än de andra jag hittade. Och så fick man rum med fler kort i denna också! Fattar inte att inte alla kan ha det som ex InterSport, att medlemskortet ligger inbakat i betalkortet. Tänk vad smidigt, alla kort i ett! När vi var klara inne i stan begav vi oss till Coop. Vi skulle handla godis till helgen så vi slipper iväg om det i morgon. Slutade dock med att vi fick en rejält stor grill med oss också... Grill modell tunna. Kostar "bara! 1 995 kronor i vanliga fall, men nu var det 500 kronors medlemsrabatt på den. Vi tittade på liknande redan förra sommaren, men då hann de ta slut innan vi hann köpa någon. Så nu kändes det som om det var lika så bra att ta hem en med en gång. Sen åkte vi till Rusta och Plantagen. Vi skulle titta på solcellslampor till baksidan. Det fick vi ta i men även till framsidan. Ja, jag vet att jag redan handlat till framsidan, men jag har kommit på andra tankar och vill ha en annan modell nu. Men jag kanske använder de andra också, vi får se! Men jag tror (och hoppas) att det kommer bli fint i alla fall när det blir klare! När jag ändå var på Plantagen passade jag på att inhandla det söta lilla fågelbadet jag ska sätta vid Jonathans grav. Jag tänkte att om man ser till att det finns vatten där så kanske korparna låter blommorna vara ifred. Annars kan de riva ut blommorna för att komma åt vattnet i vasen! Köpte även två buketter påskliljor jag ska sätta i en vas hon honom i morgon, tillsammans med lite påskris! Påskliljorna ligger i kylen över natten, man skulle göra så sa dom. De säljs "torra" så man ska inte snitta om dom och sätta dem i vattnet i förväg, utan vänta tills de ska i vasen i morgon. Men de skulle ligga kallt i kylen!

Så här ser det lilla fågelbadet ut!

Väl hemkomna igen blev det till att äta lite lunch och sen var det dags att hämta Kristoffer på dagis. Fullt upp med andra ord! Men eftermiddagen har gått i lugnare tempo. Tvättat tre maskiner tvätt och plockat lite. Men även legat på sängen med en bok en stund. Efter middagen var det dock dags för det jag numera anser är den absolut värsta vardagsuppgiften. Duscha och bada Kristoffer. Att sitta badvakt är inte längre kul. Särskilt inte idag när Alexander under pågående bad kommer och frågar mig vad jag skulle göra om Kristoffer drunknade nu... Men det går ju inte att bli arg på honom, han måste ju få fråga vilka frågor han vill. Men jag kunde dock inte svara på den frågan utan sa till honom att han inte får säga så! Efter Kristoffer var färdigbadad så tog jag ner Jonathans handduk och la den i tvätt. Så nu är ännu en sak borta... Efter det tog jag ett kilo hudlotion (lite överdrivet kanske, men mycket går det åt) och smörjde in Kristoffer. Det tar sin lilla stund. Han är så torr så jag det kan ta mellan fem och tio minuter innan man är klar med honom. Men han tycker det är skönt, blir så avslappnad och mysig i kroppen!

Nu sitter jag här, Kristoffer ligger i sin säng, Alexander är på parkour-träning och Lucas sitter i soffan och tittar på hockey. Själv börjar jag fundera på om man kommer vakna upp på något helt annat ställe i morgon, med hus och allt. Jisses, vad det blåser ute nu! Har lite funderingar på om jag orkar sätta på en kanna thé, har inte riktigt bestämt mig om jag är sugen ikväll eller inte. Annars väntar jag mest på att klockan ska bli nio så att jag kan titta på Criminal Minds. Kanske slänger ett halvt öga på Semesterduellen klockan åtta bara för att ha något att göra. Halvglodde lite på det förra veckan och det var faktiskt ganska underhållande, dock på en ganska låg nivå... Men om jag blir uttråkad har jag inte så höga krav på underhållningen alltid! Kommer dock att behöva hänga en maskin tvätt till snart. Det tar liksom aldrig slut det här tvättandet!

Hej min älskling!
Idag har det gått ganska bra. Men i morgon blir det värre. Då är det fredag igen och jag tycker ju inte alls om fredagar längre! Kristoffer har fått sitt bad och dusch ikväll så att vi slipper det i morgon. Försöker undvika det på fredagar nu för tiden, blir allt för jobbigt annars. Jag har varit och köpt ett fint litet fågelbad till dig idag! Det är inte så stort, kanske 15 cm högt eller så. Tror det blir fint med det, men jag väntar nog med att sätta dit det tills gravstenen kommit på plats. Men i morgon kommer jag att sätta lite ris med ett par fjädrar i och påskliljor i en vas hos dig. Och så ska jag sätta ett par söta kycklingar till dig också. Det närmar sig ju påsk nu och jag vill att du ska ha det lite påskfint hos dig! Jag hoppas att jag får sova lite bättre inatt. Jag vill kunna få drömma fina drömmar om dig, men jag drömmer mest mardrömmar om allt annat. Jag har börjat oroa mig för dina syskon mest hela tiden nu, det gjorde jag inte innan olyckan. Det krävs inte mycket alls nu för att jag ska bli helt nipprig. Alexander kan vara lite sen hem från skolan, Kristoffer kanske hostar lite...Nu ser jag faror och otäckheter nästan överallt och det är så jobbigt. Kan aldrig riktigt slappna av känns det som. Men det blir kanske bättre med tiden även det. Får hoppas det i alla fall. Nu slutar jag för ikväll, men vi hörs igen i morgon. Jag älskar dig, ända till månen så mycket det går, som lille storebror brukar säga! Och det gör jag verkligen. Av hela mitt hjärta och hela min själ. Älskar dig, saknar dig, min fina lilla älskling.

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är som kämpar på med bara en halv tablett!
    Förstår att du inte alls gillar att ta itu med Kristoffers bad längre. Jobbig och "hemsk" fråga som Alexander ställde, men samtidigt visar det kanske att han bearbetar saker, han funderar och kanske även han får oroskänslor att det ska hända stora lillebror något också.
    Jättefint fågelbad du hade köpt =) Jonathan får kanske lite besök av fina småfåglar också då =)

    SvaraRadera