lördag 9 april 2011

Känner mig duktig idag!

Jag tog en hel tablett igår och gick och la mig klockan nio. Jag hade ändå svårt att komma till ro, det tog nån timme innan jag somnade. Men sen sov jag gott hela natten. Tyvärr vaknade jag redan klockan 6 och var klarvaken. Men jag låg och vilade en knapp timme innan jag gick upp. Kristoffer vaknade runt klockan sju så jag fick snabbt sällskap. Efter att han fått sin välling och jag druckit min frukost så kladdade jag in färg i håret. Behövdes och jag hade ju ändå inte något att göra innan resten av familjen klev upp! Men sen hade jag dagen väl planerad!

När resterande familjemedlemmar klivit upp och gjort sig i ordning så åkte vi iväg på dagens shoppingtur. Alexander följde dock inte med, han skulle till ett par kompisar istället. Föga förvånande! Men Lucas, Kristoffer och jag åkte. Först blev det en tur in till stan. Behövde köpa nya påskfjädrar på OjToy. Jag ville ha fler fjädrar i samma färg som de jag satte hos Jonathan igår. Vill ha samma i riset i krukan här utanför dörren. Sen blev det en tur till Coop för att se om vi kunde hitta någon flaska/mugg till Kristoffers välling. Han vägrar dricka ur något annat än nappflaska och jag tycker att han börjar bli lite väl stor för det. Vi hittade ett mellanalternativ så får vi se hur det går. Annars så får han väl fortsätta med flaskan ett tag till, för nu äter han ju så dåligt att han måste få sin välling också! Vi passade även på att mäta grillen vi köpte igår, för jag låter inte Lucas montera ihop den förens vi har ett skyddsöverdrag till den! Men det hade de inga som passade! På Coop så hittade Kristoffer en Bakugan-boll han ville ha. Jag har köpt ett paket såna tidigare men då ville han inte ha dom! Men jag tänkte inte köpa någon där för de är billigare på Lek och Hobby.

När vi var klara på Coop så blev det en tur till Jula för att kolla skyddsöverdrag, men de hade heller inget som skulle passa så bra. Ett som kanske kan gå, men vi ville kolla lite till. Men jag fick tag på ett par nya trädgårdshandskar i alla fall! Sen gick turen in till stan igen, till Lek och Hobby för att köpa Bakugan-bollar. Kristoffer ska få dem efter att vi fått klippa honom. Muta med andra ord! Eller belöning, beroende på hur man väljer att se på saken! Han tycker inte om ljudet från maskinen, men ibland så kan det gå med hjälp av muta. Nästa stopp var på IKEA. Fast jag gick själv för Kristoffer hade somnat i bilen. Jag skulle bara ha två stycken skoställ så det var första bästa genväg som gällde! Passade dock på att köpa ett paket värmeljus när jag ändå var där, det går ju åt ganska många nu för tiden... Nästa stopp var på Rusta. Men då fick Lucas gå själv för att kolla skyddsöverdrag. Men icke. Inget där heller! Iväg igen och till ByggMax för att inhandla 40 stycken kantstenar till rabatten på gaveln. Den behöver verkligen ny kant! Den gamla i trä har ruttnat och gått sönder helt nu i vinter, den har vikt ut sig och ligger över gräsmattan! Sen åkte vi till Jula. Igen. Vi testar det överdraget de har där så får vi se. Det kostade onekligen inte mer än 49 kronor så det är inte hela världen ifall det inte passar men förhoppningsvis så fungerar det hjälpligt tills vi får tag i ett bättre. Sen blev det McDonalds för att inhandla lite lunch att ta med hem. Kristoffer sov fortfarande.

Väl hemma igen så vaknade Kristoffer och vi gick in för att äta. Sen gick vi ut och plockade ur bilen. Kristoffer var så duktig på att bära kantstenarna och så stolt att han orkade dom! Sötisen! Sen hade jag faktiskt tänkt att låta bli trädgårdsarbetet idag och göra det i morgon istället. Men alla som känner mig fattar ju att det inte gick som planerat! Jättedumt att vänta tills i morgon med saker jag kan göra idag... Så nu är syrenens fjolårsblommor bortklippta, täckbarken utspridd i rabatten utanför staketet, lamporna på framsidan nedgrävda och även lamporna på baksidan. Men sen satte jag stopp för trädgårdsarbetet och gick in! Tanken var nu att jag skulle klippa Kristoffer, men han hade kommit på andra tankar så det var bara att glömma. Får se om det går lite senare eller så får vi göra det i morgon, vare sig han vill det eller ej. Låter grymt, men med den kalufsen han har måste vi klippa honom även när han inte vill det! Särskilt nu när det börjar bli varmt under mössan!

Istället monterade jag ihop de två skohyllorna jag inhandlade på IKEA och möblerade om alla skor. Slängde kartongerna och det gamla skostället med en gång! Sen blev det lite plockande i köket och nu sitter jag här och funderar på var jag mer kan hitta på för att få även denna dag att gå lite fortare! Lördagarna går annars bättre nu. Det är mest mitt på dagen, särskilt runt två-tiden som är värst. Det var det klockslaget vi skulle firat Jonathans 1-årsdag men istället satt vi då samlade i en sal på barnkliniken och tog farväl av vår älskade son. Men just nu är jag nog inne i en period där alla tankar blir värre och väldigt jobbiga, hemska och allmänt jävligt elaka när jag inte har något att göra! Så jag försöker så gott jag kan att hålla mig sysselsatt. Fast samtidigt så orkar jag inte riktigt med det heller! Städa skulle dock inte skada, men det känner jag inte för idag. Men det är inte för sent att ändra sig på det planet heller, så risken finns att jag tar ett ryck lite senare! Fattar dock inte varför det aldrig kan gå några bra filmer på helgkvällarna! Alla är ju faktiskt inte ute på krogen. Men jag får väl gå igenom vårt eget filmbibliotek och se om jag hittar något av intresse! Men det hänger på hur min koncentration fungerar. Är den dålig så blir det inte bra med film, för då snurrar tankarna för mycket!

Hejsan gosefisen min!
Idag har mamma mått bättre! Jag har varit och handlat lite med pappa och lille storebror. Vi köpte en gunga till Kristoffer och nya skohyllor så att vi kan få lite i ordning på krigszonen som kallas hall! Sen har jag varit duktig i trädgården och fixat lite med buskar och rabatter. Har även grävt ner alla lamporna vi ska ha på både framsidan och baksidan. Vi köpte även kantstenar till en rabatt, men dom får jag nog sätta i morgon. Det är antagligen lika dana kantstenar vi kommer att sätta runt din lilla rabatt. Fast jag är inte helt säker på om vi ska ha dom gråa eller kanske de mörkare grå-svarta. Vi får se vilket som blir finast till gravstenen och de andra stenarna vi ska gräva ner hos dig. Men det blir inte förens om ett par veckor! Fast så fort som tiden går nu så är vi snart där... På ett sätt längtar jag till att få se din gravsten på plats. På ett sätt fasar jag för detta något fruktansvärt! Det kommer kännas så hemskt och ledsamt att se ditt fina namn skrivet på stenen, se datum när du föddes och datumet när du dog...


Vår älskade ängel
Jonathan Nilsson
* 12 februari 2010
+ 11 februari 2011  

Min älskade lilla gosefis! Om du bara visste hur mycket jag saknar dig! Hur mycket jag älskar dig vet du i alla fall, för det sa jag så ofta till dig när du levde och det har inte ändrats. Det kommer aldrig att förändras! Men att man kan känna sådan saknad är något man verkligen inte kan begripa i förväg. Och tur är väl det... Jag vet inte om man skulle vågat skaffa er barn om jag vetat hur fruktansvärt ont det skulle göra att förlora någon av er! Så det är ju tur att jag inte visste, för jag skulle inte kunna tänka mig livet utan mina tre älskade och underbart fina killar! Jag älskar er allihop precis lika mycket! Men det är bara dig jag behöver sakna på detta hemska sätt... Min älskade son, jag vill ha dig tillbaka hos mig. Jag vet att det inte går, men jag vill så gärna få vrida tillbaka klockan och göra allt annorlunda! Göra så att du fortfarande finns kvar hos mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar