onsdag 13 april 2011

Ny säng på plats!

Inatt sov jag ungefär som jag gjort de senaste nätterna. Oroligt. Men kanske aningens bättre på min nya kudde! Var inte fullt så trött i morse när klockan ringde i alla fall! Bara nästan... Men jag gick upp och pratade lite med Alexander och sen var det dags att fixa i ordning Kristoffer och lämna honom på dagis.

Idag hade jag tid hos kuratorn halv elva och det gick bra även idag. Fick tyvärr reda på att hon kommer sluta sin tjänst i slutet av maj! Hon är tvungen att flytta tillbaka till Stockholm och sitt 14-åriga barn. Och det kan man ju förstå! Men jag kommer gå varannan vecka fram tills dess så tre gånger till hinner jag träffa henne. Och om det känns då som det gör nu så slutar jag nog med kuratorbesök då. Men känns det inte bra då så tar jag kontakt med någon annan. Men då blir det här ute på Norra, ligger klart närmre! Ska jag ändå börja om hon någon ny så kan jag ju lika gärna gå till någon som ligger lite närmare! Efter kuratorbesöket hämtade Lucas mig och så åkte vi till IKEA. Han skulle kolla vilken sängbotten han ville ha. Innan har vi haft en hel 160-botten men nu vill vi ha 2 stycken 80-bottnar och en hel 160 bäddmadrass istället. Så då kunde ju han ta en annan botten än mig om han ville! Men det ville han inte, vi tyckte samma var skönast. Vi frågade killen på sängavdelningen om han trodde det fanns några släpvagnar hemma och det skulle inte vara några problem. På vardagarna är det väldigt sällan de är slut, det är i stort sett bara på lördagar det kan inträffa sa han. Men vi var i alla fall så pass smarta att vi kollade med dom som hade hand om det på lagret innan vi tog fram bottnarna och la dom på en vagn. Och tur var väl det! De hade inte en enda släpvagn inne! Idag var det stora dagen för däckbyte på alla vagnarna. De skulle bytas till sommardäck. Kan kanske tycka att killen på sängavdelningen borde fått den informationen...Men tjejen på lagret tipsade om att Bauhaus nog lånade ut mot en pant. Vi köpte i alla fall lite nya sängkläder, klädsel till bottnarna och bäddmadrassen med oss direkt. Det får ju rum i bilen!

Sen åkte vi till Burger King för lite lunchintag. Och med facit i hand så var det inte ett bra val. Kaos för mina känslor blev det. När vi kommer in så ser jag tre stora bäbismagar. Jag ser även ett par barn i babyskydd. Jag har ju vissa, eller ganska så gigantiska, problem med alla barn som är så pass små att de inte lärt sig gå än. Men värst av allt av att precis framför näsan på oss i kön stod två killar från ambulansen. Jag far illa bara jag ser en ambulans på vägen nu för tiden. Och värst av allt var att jag tror att den ena av dessa killar var med här när de hämtade Jonathan. Det var något bekant över honom och jag känner ingen som jobbar på ambulansen. Och Lucas sa att killen hade tittat ett par extra gånger på mig också så jag är ganska säker på att han även kände igen mig. Med allt detta redan innan vi ens fått vår mat så behöver jag kanske inte säga att jag inte hade så stor aptit när maten blev klar...

Sen åker vi till Bauhaus och kollade släpvagn. Och mycket riktigt, man får låna där. Man får betala 300 kronor som man får tillbaka när man lämnar tillbaka vagnen och man får ha den i tre timmar. Skitbra! Medan Lucas hakar på den så sitter jag kvar i bilen och kollar lite FB på mobilen. Hade fått två meddelanden. Ett från en gammal klasskamrat och vän som undrade om det blivit någon säng och hur påsken ser ut. Om jag har tid att träffas något. Och det kan jag nog ha, även om vi faktiskt har en del inbokat denna påsken! Det andra meddelandet var från en nyare vän. Vi gick i samma föräldragrupp som dom när vi väntade Kristoffer och de väntade sin lilla flicka. De fick sin starkt efterlängtade son bara dryga veckan innan Jonathan dog och jag vet att hon har haft det jättejobbigt med det. Hon sa att de snart skulle döpa sin lille kille och undrade om det var ok för oss om de gav honom namnet Jonathan som andranamn. Jag började störtgråta när jag läste det. Men det var för att jag blev så glad över att de ville hedra honom på detta underbart fina sätt. Självklart är det ok! Det anser både Lucas och jag. Jag ska verkligen försöka samla mod och kraft att träffa dom någon dag, förhoppningsvis inte allt för långt fram. Jag vill verkligen det, men jag vet också att det kommer bli skitjobbigt! Och jag vet att hon förstår att jag inte klarar det just nu och hon försöker inte stressa på mig alls. Hon låter mig ta det i min takt och det älskar jag verkligen henne för! Hon är en underbar människa på alla sätt och vis!

Men hur eller hur så samlade jag ihop mina känslor igen och stoppade tillbaka dom i kroppen. Vi skulle ju för sjutton till IKEA och köpa sängar! Vi har haft vår i sjutton år se det var dags kan man säga! Det gick snabbt och smidigt. In och slänga bottnarna på en vagn, betala och upp med dom på släpet! Sen åkte vi hem och då var det lagom att hämta Kristoffer från dagis. Sen fick vi ta itu med sängarna. Bort med den gamla. Dammsuga och skura av golvet. In med de nya. På med benen och fästa ihop dom. Innan vi satte ihop dom satte vi på toppklädsel eller vad det nu heter. Sen på med bäddmadrassen. Sen ut med allt skräp och slänga i släpkärran tillsammans med den gamla sängen. Och sen åkte vi till tippen och blev av med all skit med en gång! Så himla skönt att slippa ha det stående hemma en dag eller två! Sen åkte vi tillbaka med släpvagnen och när vi kom hem igen så kom vi samtidigt som farfar/svärfar kom. Han ville träffa oss och barnen och även få lite hjälp med sin nya mobiltelefon. Jag gick ut i tvättstugan och slängde in de nya sängkläderna så de är nu tvättade och klara. Har även hunnit bädda nya sängen med de nya sängkläderna! Så nu är det klart! Skönt!

Alexander har träningsmatch mot Möre idag. Tanken var att vi skulle tittat allihop, men jag tycker det är lite jobbigt i detta kalla och blöta väder med Kristoffer. Och så brukar han vara ganska trött på kvällen. Så Lucas fick åka själv och titta. Mr K sitter och tittar på Bionicle 3 och jag sitter här och skriver. Runt halv åtta kommer Lucas och Alexander hem igen och då ska de ha pizza med sig. Får se om Kristoffer vill ha det eller om han vill ha sin välling direkt i stället. Men han somnade en liten stund i bilen på väg hem från tippen så han borde kunna hålla sig vaken till pizzan kommer om han vill ha det!

I kväll blir det nog en kanna thé och tv-soffan som vanligt. Arga snickaren, Grey´s och Off the map står på kvällens meny. Kanske ska samla ihop en maskin tvätt också. Får se om jag orkar med det. Ikväll längtar jag faktiskt lite till det är läggdags. Ska bli härligt att få lägga sig i den nya fina sängen! Fast jag måste duscha först! Kan ju inte lägga sig i en ny säng med nya sängkläder om man inte duschar innan!

Lilla sötaste Jonathan!
Idag har mamma och pappa köpt en ny säng. Den är lite högre än den gamla så Kristoffer kommer knappt upp i den! Och det gör ju inget! Jag hoppas att den är skön att sova i! Jag hoppas även att den är lite snällare mot mammas rygg än den gamla var. Men det får vi se. Idag tror jag att jag såg en av ambulanskillarna som var med här hemma den kvällen du dog, och det var så jobbigt! Nu för tiden tycker jag att det är fruktansvärt bara att se en ambulans! Fick också reda på att ett par väldigt fina vänner vill ge sin fina lilla son ditt namn som andranamn. Det tycker jag är en underbart fin tanke som gav mig en känsla av att du verkligen betytt mycket även för andra än oss i familjen! Men vad ledsen jag blev när jag läste det. Och det blir jag fortfarande bara av att tänka på det. Men dessa tårar är inte av den tråkiga sorten, de kan jag fälla med en liten känsla av glädje. För jag vet nu att det är fler som kommer att hjälpa till att hålla ditt minne levande. Och det betyder så otroligt mycket för mig, mer än jag i ord kan beskriva. Du är för alltid i mitt hjärta och i mina tankar. Jag älskar dig för tid och evighet min sötaste lilla Jonathan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar