fredag 29 april 2011

Fredag nummer elva...

Ja, så var det åter fredag igen. Fredag nummer elva. Det har nu gått hela elva veckor sedan min älskade lilla kille åkte raketen till månen och lämnade oss kvar här på jorden. Jag kan inte fatta att det redan gått så lång tid, fast på något annat lustigt sätt kan jag inte fatta att det inte gått längre tid. Svårt att förklara så jag låter bli! Idag har Lucas jobbat så jag och Kristoffer har varit själva mest hela dagen. Alexander blev hämtad klockan halv tio för transport till FairyCon. Det verkar som om de hade hur kul som helst för telefonen glömdes bort att kollas av! Så han hade väl si så där 15 missade samtal från sin ilskna mamma till slut! Men jag behövde få tag i honom och kolla om han visste när de skulle komma hem för jag skulle iväg en sväng på eftermiddagen och han hade inga nycklar med sig! Men jag fick inte tag i honom! Kristoffer och jag har inte gjort många knop idag. Jag har suttit och läst färdigt här i min blogg och så har jag lekt lite med Mr K. Vi gjorde våfflor med grädde och sylt till lunch men varken han eller jag hade nån direkt aptit så vi åt inte så mycket. Efter maten så plockade jag ur diskmaskinen och satte in ny disk. Samma sak med disk som med tvätt, det tar aldrig slut!

Framåt halv fyra-tiden hämtade Anna oss. Jag skulle ta min traditionella fredagstur till kyrkogården för att tända ett ljus för min älskade ängel och Anna ville följa med och sätta en bukett blommor. Så vi började på Maxi. Dels för att Anna skulle kunna köpa blommor och dels för att jag behövde handla lite middagsmat. Lucas hade ringt tidigare under dagen och sagt att han skulle köra upp trailern till O-hamn och då är han inte hemma förrän halv nio - nio vilket innebär att jag får laga middag! Handlade ingredienser till god kycklingsoppa och även jag köpte en bukett blommor. Jag köpte fina tulpaner att ha på köksbordet för nu har påskliljorna åkt ut! Anna köpte fina liljor till graven. Väl klara på Maxi så åkte vi till Kyrkogården. Vi började med att kolla efter fiskar i dammen. De har fixat till den nu så nu ser man klart bättre. Igår när mamma och jag var där så sa en herre som jobbade där att det fanns två större fiskar och fem fiskar som är ca 15 cm långa. Jag hade fått intrycket att det skulle vara ganska gott om fiskar där i! Men idag såg vi i alla fall de två lite större, en grå och en röd-orange. Sen gick vi till Jonathans grav och fixade lite. De som arbetar där hade tagit bort lite vissna påskliljor och vitsipporna så nu fanns det gott om plats för en vas till Annas liljor. Denna fredagen kom jag faktiskt ihåg att tända ljuset!. Funderade på att plocka bort påskkycklingarna och fjädrarna men bestämde mig för att göra det i morgon i stället. Jag ska ju gå dit med min svägerska då och jag tänkte att hon kanske ville se det innan jag tog bort det! När vi var klara vid graven så blev det ytterligare ett varv runt dammen och tittade efter fiskarna, men nu såg vi inte några alls!

Väl hemma igen så fixar jag till tulpanerna och sen sätter jag igång med att skära upp alla ingredienser till soppan. Det tar en liten stund, beroende på hur mycket olika saker man vill ha i den! Under tiden så hör Alexander av sig och frågar om han får sova över på FairyCon. Visst får han det om hans kompis också får och det får han. Så jag fick plocka ihop en sovsäck, tandborste och ett par andra saker som kompisens mamma skulle hämta upp lite senare för hon skulle ju ändå köra dit med sin sons grejer och jag hade ju svårt att ta mig någonstans! När soppan är klar så sätter vi oss och äter, Anna är också med. Men efter maten så åker hon hem. Kompisens mamma ringer strax efter halv åtta och säger att hon är på väg så då går jag ut till parkeringen. Kristoffer fick också följa med för han ville inte vara kvar själv hemma. När vi kommer in igen så lägger jag Kristoffer i sängen och han somnar ganska omgående. Och så blir jag helt ensam hemma! Kristoffer sover ju som sagt, så han räknas inte! Det är första fredagskvällen som jag är själv och jag var lite nervös inför detta även om jag visste att jag inte skulle behöva vara själv mer än någon timme. Men i alla fall! Jag brukar ju må ganska dåligt på fredagskvällarna, men idag har det gått ganska bra. Men jag har varit ganska låg och deppig större delen av dagen och fortsätter vara det även under kvällen. Jag ringde min svägerska för att fördriva lite tid så där gick en halvtimme bort. Skönt! Sen kom Lucas hem så nu är jag inte ensam längre! Han har precis värmt lite av min goda soppa och ätit sig mätt.

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra resten av kvällen. Klockan är nu 21.30 och jag är rastlös som sjutton! Inget på tv som är värt att lägga mödan på att se. Vet inte heller om mina tankar tillåter varken film eller att läsa bok, för de vandrar iväg hela tiden. Har som sagt varigt ganska deppig och låg idag och ikväll. Det är ju fredag. I morgon måste jag fylla på Kristoffers såpbubblor för han fick se flaskorna ikväll så då lovade jag honom att vi skulle fixa det i morgon. I morgon ska han även på nytt kalas på Leo´s men denna gången blir det tillsammans med mig och Lucas. Jag vill inte åka själv, känner mig inte helt bekväm med alla dessa människor runt omkring mig än. Just det! Jag måste ju slå in presenten ikväll för i morgon hinner jag inte innan kalaset. Svägerskan kommer ju och hämtar mig vid halv tio för en tur till kyrkogården och sen ska vi ta en fika nånstans tillsammans. Ska bli skönt att sitta i lite lugn och ro och prata. När vi pratar i telefonen finns det allt för många barn som vill oss något samtidigt!

Idag när jag suttit och läst har vid datorn så tog jag Lucas stol. Ni vet, den vi hittade på IKEA:s fyndavdelning för 75 kronor. Jag brukar få ganska ont i svanken när jag sitter en längre stund annars, men i den stolen gick det mycket bättre! Så jag tror faktiskt att jag ska inhandla mig en likadan! Fast jag ska köpa till andra hjul. De som följer med är visst för mjukt golv och vi har hårt golv. Jag vet inte vad det är för skillnad men vi sa det att jag köper till dom hjulen och så jämför vi! Förhoppningsvis är det så att hjulen inte rullar lika lätt om man har hjul som är anpassade efter hårda golv för Lucas stol rullar väldigt lätt när man sitter iden. Sitter ingen iden så rullar den i princip inte alls och det är faktiskt lite störande! Ska man flytta den så blir det ju att den dras över golvet istället för att rulla! JA, lite måste jag få gnälla idag! Men det är inte en särskilt dyr stol så jag kan nog tycka att jag är värd den! Kruxet är bara att Alexander kommer bli skitpisst! Han ville ju ha den som Lucas köpte för han tycker inte om sin. Men jag tycker inte riktigt att han får plats med en så pass stor stol! Men vi får väl ta in den i hans rum och känna efter, för som sagt, det var inte så himla dyr så får den bara plats kanske vi kan köpa en till honom också. Vi får se helt enkelt!

Nu ska jag dock sluta skriva och se om jag kan komma på något att göra. Slå in presenten, men sen? Jag vill ju inte gå och lägga mig allt för tidigt, för då kommer jag att vakna tidigt i morgon också och inte kunna somna om. Det är ju då tankarna kommer som värst och det vill jag inte vara med om mer än nödvändigt!

Hej min älskling!
Idag har mamma, Kristoffer och Anna varit vid din grav och satt blommor och tänt ljus. Vi tittade i dammen och såg två fina fiskar idag så Kristoffer blev glad! Jag kan bara inte fatta att det idag är elva veckor sedan du lämnade oss kvar här på jorden. Det är helt obegripligt! Det gör ont i varje liten del av mig när jag tänker på att jag aldrig mer får gosa med dig, aldrig mer får trösta dig eller bara vara med dig. Jag vill ha dig tillbaka! Tycker att änglarna har fått låna dig tillräckligt länge nu, men som jag konstaterat tidigare, änglar lånar inte, de tar och behåller för alltid... Och detta innebär ju att jag aldrig någonsin får dig tillbaka min finaste lilla älskling! Mamma älskar dig så otroligt mycket och jag saknar dig något fruktansvärt! För alltid. För evigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar