lördag 21 maj 2011

Glada barn, fattiga föräldrar!

Sovmorgon fick vi idag allihopa! Kristoffer vaknade kanske runt åtta men han gick upp utan att komma in till oss. Han lekte och grejade lite till halv nio, då tyckte han det var dags för gos! Och det är ju bland annat vid vår morgongos jag saknar Jonathan som mest. Jag brukade ligga i sängen med en unge på varje arm, eller så låg de båda två på samma sida och så höll jag om dom tillsammans. Och Kristoffer höll om sin lillebror. Och idag verkade det som om Kristoffer var tankeläsare för jag hade inte mer än hunnit tänka tanken färdigt förrän han började prata om Jonathan. Att han också saknade honom och att lilla Jonthan tagit raketen upp till månen och tillbaka igen. Ja fast han åkte ju inte tillbaka igen, sa jag, han stannade ju i himlen. Då började han prata om Jonathans kista, att de grävde ner den med Jonathans skal i. Det är på ett sätt väldigt skönt att han pratar om honom, samtidigt som det är så himla jobbigt att höra det och att svara honom. Men det måste ju göras, för vi måste ju prata om honom.

Efter att vi klivit upp började tjatet från Kristoffer att han ville ut och köra pappas racerbil! Och det får han inte göra själv, för den går lite väl snabbt för det! Men vi sa att han fick vänta tills efter att vi ätit och klätt på oss. Så det gjorde han, dock inte utan tjat! Men när vi ätit och fått lite kläder på oss så gick de tre herrarna Nilsson ut och körde! Kristoffer körde i fullt blås rätt in i kantstenarna till rabatten och pappa blev väl inte helt glad kanske... Men det är en ganska hållbar kaross på bilen så den höll! Jag passade på att ringa till killen med kattungarna men det var ingen hemma! Men efter en liten stund så ringde de upp, så nu har vi "bokat" en liten kisseunge att hämta hem i juli! Han var dock inte helt hundra på exakt när de var "klara" men vi skulle höras av lite längre fram. Med lite tur blir det lagom till Kristoffers födelsedag den 12:e juli, för det är ju han som ska få den i födelsedagspresent! Fast vi har inte sagt till honom att vi har fixat en för då skulle han aldrig sluta tjata! Däremot vet han att han kanske ska få en och det tjatet räcker gott och väl! Innan Kristoffer gick ut ställde jag honom på vågen. Och nu visade den på plus istället för minus, så jag blev både lättad och glad. Det verkar som om han i alla fall gått upp det han gått ner sen Jonathan dog, kanske till och med aningens mer!

Sen var det dags för Alexander att cykla till samlingen inför dagens match. Vi förberedde lite för lunchen som skulle ätas efteråt och sen åkte vi ner till Blåshålet = Bergaviks IP. De mötte Pukeberg idag och vann med 7-3. Hoppas turen håller i sig för i morgon bär det av till Löttorp för då möter de Böda/Högby, så där går hela eftermiddagen! Idag var det varmt och skönt, fast som vanligt så blåste det en hel del! Det blåser alltid där, men det är ju inte så lustig med tanke på att det ligger precis vid vattnet. Efter matchen åkte vi hem och fixade lunchen som var klar lagom tills Alexander kom hem. Sen åkte vi och handlade. En hel massa saker till Alexander och lite till Kristoffer. Och så lite mat som vanligt! Alexander fick två par flip-flop, ett par foppa-tofflor, ett par fotbollssko (och nu kan vi konstatera att det troligen var sista gången vi kom undan med juniorstorlek så idag gick de "bara" på 700 kr men sen blir det nog närmare det dubbla för då är det vuxenstorlekar som gäller...), nya benskydd och en fotboll. Nu är det "bara" ett par skor till han behöver, ett par Convers, fast med tanke på dagens inköp blir det ett par fake! Men just det, han behöver snart nya grusskor också...  Kristoffer fick även han nya foppa-tofflor och så fick han en egen radiostyrd bil och till den behövdes det köpas en batteriladdare och uppladdningsbara batterier...... Tur att barnbidraget kom igår!

Höll ju faktiskt på att glömma att jag köpte en sak till mig också! En ny hudlotion. Denna var med papaya och sheasmör och superhärlig! Jag klarar ju inte av lotioner som luktar för mycket men denna var en naturlig härlig lukt på.

När vi kom hem så hann vi inte ens ta in sakerna vi handlat innan Mr K ville ha sin bil! Han väntade ute tills Lucas packat upp den och satt i batterier! Vi köpte vanliga batterier också för vi var smart nog att inse att han inte skulle bli så glad om vi sa att han fick vänta med att köra sin nya bil tills i morgon för att batterierna behövde laddas först! Sen körde han hur länge som helst! Alexander har varit ute med sina nya fotbollsskor och fotboll och tränat lite. Han är lite sur över att han inte få ha de nya skorna på matchen i morgon men det tillåter varken vi eller tränarna! De behöver ju liksom gås in lite först... De han fick nu var skinnskor, tidigare tror jag bara han har haft syntet, så det kan ju kännas lite annorlunda. Han är ute just nu och spelar med sin pappa och lillebror och jag hörde just kommentaren att det känns mycket bättre med dessa skorna! Han har ju gjort misstaget att köpa ett par fotbollsskor en gång efter hur de såg ut. Han ville ha ett par lila Zlatan-skor. Vi sa till honom att de var för smala för hans fötter men han envisades och sa att de var hur sköna som helst. Jaja, tänkte vi, det finns bara ett sätt att lära sig så han fick dom. Tog dock inte så många veckor tills han sa att de var för små. Nä, de är inte för små sa vi, de är för smala och det har vi hela tiden sagt så du får skylla dig själv. Men när de blir för små på riktigt kan du få nya! Så det var lite gnissel och gnäll ett tag, men nu har han lärt sig! Men vissa saker spelar ingen roll hur tydligt man än förklarar för dom, de vill liksom inte lyssna och då är det lika bra att de får lära sig den "hårda" vägen!

Vi har även hunnit med lite middag. Väldigt lättlagad idag! Grillad kyckling, potatissallad och "vanlig" sallad. Gott och enkelt! Så nu är då killarna ute och spelar boll och jag sitter här en stund. Resten av kvällen vet jag inte riktigt vad vi ska göra med, men det märker vi. I går kväll spelade jag, Lucas och Alexander (Kristoffer hade lagt sig) BUZZ Monster. Ett maraton på ca två timmar och jag vann! Alexander tvåa och Lucas trea! Kul hade vi! Så vi får se om det får bli en returmatch eller inte. Men det får nog inte bli maraton ikväll för Alexander behöver komma i säng lite tidigare idag. Han har varit lite slö under eftermiddagen och haft lite ont i huvudet. Men han har varit duktig och druckit mycket, men han har lite svårt att inse HUR mycket han verkligen behöver dricka. Han sa att han druckit en hel flaska under matchen men det är ju faktiskt inte så mycket med tanke på att de först värmer upp ca 45 minuter och sen spelar en timme. Den vätskan gör han ju lätt av med under tiden. Men han har druckit på ganska bra här hemma nu under eftermiddagen och kvällen. Men rör man på sig så mycket som han gör så behövs mycket vatten! Själv har jag också haft rejäl skallevärk. Men min fanns där redan när jag slog upp gluggarna i morse och då brukar den inte vara lätt att få bort. Men med hjälp av en blandning av olika mediciner och lite lätt överdosering så har i alla fall den värsta värken försvunnit. Hoppas bara att den inte kommer tillbaka i morgon för det är så jobbigt att sitta i bilen en solig dag med huvudvärk! För att inte tala om hur himla oskönt det är att stå i full sol på en fotbollsplan och titta på en match. Men försök att hitta skugga vid en plan så att man ändå kan se på matchen... Inte så lätt! Och i morgon får vi ju även vara med under uppvärmningen. När de spelar hemma (eller borta fast i stan) så cyklar han själv eller så kör Lucas honom till samlingen och så kommer Lucas hem igen och så åker vi dit igen när matchen startar . Det är inte alltid helt lätt att underhålla Kristoffer hela tiden annars, särskilt om man inte har någon fotboll med sig och det händer att vi glömmer det. Ganska ofta. Eller typ jämt... Och han har lite svårt att förstå varför de stora killarna måste ha så många bollar, han tycker att han kan få låna en... Men åter till min dumma skalle. Detta innebär nog att även jag behöver komma i säng inte allt för sent. Men det brukar jag ju säga och så blir verkligheten något helt annat!

Hejsan minifisen!
Idag har din store storebror spelat match och han var jätteduktig! Tränarna och många av de andra föräldrarna är superimpade över hans inkast! Han kastar hur långt som helst så det är många som tror att han inte har båda fötterna i marken men det har han! Idag kastade han ända till mitten av planen! Och det är inte illa, han har helt klart längst inkast i sitt lag! Men idag fick han gå upp och spela på topp och det har han ju inte gjort innan. Han spelade egentligen på mitten idag men så skadades en kille och då plockade de upp Alexander. Han var ganska förvirrad i början och visste inte riktigt vart han skulle vara men det fixade sig ganska snabbt. Han var jätteduktig! Och så blir han ju aldrig trött heller! Där har ni varit lika alla tre killarna mina. Har ni varit sysselsatta så har ni inte blivit trötta alls! Väldigt bra uthållighet på er. I morse pratade Kristoffer mycket om dig och sa att han saknade dig. Det gör vi allihopa! Väldigt mycket! Varje dag! Min älskade lilla minifis, tänk om jag kunde få se dig en gång till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar