fredag 27 maj 2011

Mjukglass på stan med Mr K!

Sov ganska länge idag. Det är den enda fördelen med att mannen börjar jobba klockan nio. Kristoffer vaknade nån gång under natten så då hämtade jag in honom och så sov vi vidare. Sen har jag ingen riktig koll på när han gick upp. Jag vaknade vid kvart i nio när mannen skulle åka till jobbet och då hade Kristoffer fått både välling och ny blöja! Igår bestämde jag ju att vi skulle införa ytterligare ett klistermärkessystem för belöning av kalsonganvändning. Så idag satte jag upp ett färgat papper inne på lilla toan och så kollade jag med Kristoffer om han ville ha kallingar på sig och det ville han! Men han trodde att han skulle få klistermärket direkt men då funkar det ju lite dåligt! Men under de första fem minuterna han var utan blöja skulle han gå på toa och försöka kissa två gånger. Det kom ju inget någon av gångerna och det är ju inte så lustigt för han kissade ju i blöjan precis innan vi tog av den! Men så kan det ju vara. Jag gick och tog en snabbdusch. Brukar ju försöka undvika den aktiviteten på fredagarna men om man planerar dåligt får man skylla sig själv! Glömde helt bort det igår så det var bara att ladda och kliva in i duschen trots att det var fredag. När jag var klar säger Kristoffer att han har bajsat i kallingarna! Skitkul! Bara till att gräva ut skiten med hjälp av hundbajspåsar. Sen på med nya kallingar! Men vi pratade lite om hur det skulle gå till, jag har ju försökt få honom att förstå att han måste säga till när han blir bajsenödig. Han behöver inte göra det på toan om han inte vill, men han måste ju säga till att han vill ha en blöja och bajsa i då! Så nu har vi sagt som så att under en tid nu i början kommer han att få klistermärken när han har kalsonger på sig en längre stund även om det händer olyckor. Men sen kommer han inte att få om han bajsar i kallingarna. Så får vi se om det hjälper eller ej. Sen gjorde vi oss i ordning för en tur till staden. Kristoffer var så stolt i sina nya knallgröna textilskor. När jag var yngre har jag för mig att vi kallade dom basketkängor men nu har de lite olika namn tycker jag. Alexander och hans kompisar kallar dom sneakers om det inte är äkta Converse. Annars är väl fakeconverse ett namn på dom också.

Vi tog bussen till stan och väl där gick vi på jakt efter en pysselbok med Barbie eller liknande till min yngsta systerdotter. Hittade en, fast inte Barbie, i den tredje leksaksaffären vi var i. Köpte även blommor till Jonathans grav och köksbordet. Men de småblommiga liljorna fanns inte idag så det blev något annat som jag inte kommer ihåg namnet på. Sen blev det en tur till McDonalds för att intaga lite mjukglass! Efter det var vi klara på stan så då gick vi ner till stationen för jag skulle köpa Alexander och mig varsitt busskort. Det blev med resekassa, 100 kr till sonen och 200 till mig. Vill inte ha för mycket på sonens kort ifall han tappar det, men jag registrerade korten på oss så då kan man tydligen spärra dom och få tillbaka pengarna. Men jag blir så trött på KLT! Man kan lugnt säga att de varit lite för mycket, eller rättare sagt MYCKET för mycket optimistiska med sitt nya biljettsystem. De har ju sagt så länge att det skulle bli så bra, man skulle kunna betala med betalkort på bussarna och fylla på sina busskort hemma över nätet. Men nu har de ju faktiskt haft detta nya biljettsystem ett tag, och än så länge fungerar inget av ovanstående! Att kunna betala med betalkort på bussen hoppas de kunna få igång tidigast vid nyår!!! Vilket år kan man ju då undra... Och att man ska kunna fylla på resekorten via internet som de sa skulle vara den största fördelen med de nya korten kan man ju inte alls göra och det har de ingen som helst aning om när det kommer att fixas! Nä, då måste man antingen gå till ett resecentrum, vilket vi har ETT i Kalmar och det ligger vid stationen. Annars kan man även göra det på bussarna med KONTANTER!!! Och de som ville ifrån kontanterna för chaufförernas säkerhet! Vilket skämt! Men nu har vi i alla fall varsitt kort för Alexander har ju börjat åka in till stan ibland för att träffa kompisar!

Väl på bussen hem så somnat tröttfisen! Tur vi hade vagnen med oss annars hade det blivit lite svårt att komma av bussen både med sovandes kille, handväska och blombuketter! Men han sov gott och fick fortsätta att göra så en timme hemma också. Sen kom mamma och hämtade oss för en tur till kyrkogården och lite handling. Vi funderade först på att vänta tills Lucas kom hem och åka då istället, men det var tur att vi bestämde med mamma istället. För annars hade vi fått vänta! Lucas åkte nämligen på att köra upp trailern till O-hamn efter avslutat pass och kom därför inte hem förrän ca kvart i nio! Men som sagt, mamma hämtade oss och vi började vid Jonathans grav. Men det visade sig att jag inte behövt köpa nya blommor för de jag satte för över två veckor sedan stod fortfarande fint! Så jag klippte bara ner dom lite så att de blev ännu finare. Fast de blommor farfar/svärfar satte för nån vecka sedan var nu ganska fula så jag slängde dom och satte dit mina nya istället. Sen fick jag duscha av nallen lite för den hade blåst ner i rabatten och var smutsig. Hela rabatten är täckt av blommor/fröstänglar (vad de nu kallas) från björkarna ovanför. Lite tråkigt, men det blir ju bättre. Det är en tid nu sen försvinner dom. Liljan har kommit upp lite grann, inte mycket, bara lite. Men det är ju lite tidigt än så den kommer förhoppningsvis! Idag var första gången som Kristoffer var med som vi INTE gick och tittade efter fiskarna. Han ville inte! Och denna veckan är det längsta som har gått mellan mina besök hos Jonathan. Jag har inte varit där sen förra fredagen. Känns lite lustigt, men det har inte blivit av. Idag tände jag även det traditionella fredagsljuset för min älskade lilla ängel.

När vi var klara på kyrkogården begav vi oss till Coop för lite shopping. Lördagsgodis och helgläsk framför allt. Men även middag. För i och med att gubben inte kommer hem förrän sent så måste ju jag fixa middagen idag igen!! Elakt!!! Men det går ju bra, men idag hade jag verkligen ingen lust. Har haft ont i huvudet hela dagen och tryck över panna och käkar, så det fick bli lite migränmedicin innan vi åkte iväg för det är det enda som har en chans att hjälpa mot trycket. Blev i alla fall lite bättre. På Coops parkering träffade jag min älskade vän A så vi pratade lite. Och inne vid ingången till Coop träffade jag ytterligare en vän som jag bytte ett par ord med, men sen gick vi in och började handla. Efter Coop så stannade vi till på Blomsterlandet en snabbis. De hade ju billiga pelargoner och både mamma och jag behövde ett par stycken så då passade vi på! Så nu är det inte mycket jag behöver köpa mer i blomväg. Tre stycken million bells och sen lite kryddor och kanske en chilipeppar. Mamma har försått tomater och physalis som jag ska få så det behöver jag inte köpa i år. Men lite sallad behövs också och lite lejongap till rabatten på baksidan. Men sen är det klart!

Medan vi var iväg och handlade fick jag ringa hem till Alexander och kolla så att han kom i håg att äta. Han skulle vara bollkalle vid A-lagsmatchen ikväll och jag visste att jag inte skulle hinna hem och fixa middag innan han var tvungen att cykla. Men min duktiga kille hade redan fixat det när jag ringde! Så när vi kom hem hann jag träffa honom en kvart innan han stack. Sen var det bara att fixa mat till Kristoffer och mig. Efter maten så bänkade jag Mr K i sovrummet framför en film och med en skål potatisskruvar. Sen satte jag mig i soffan och satte igång Änglagård tredje gången gillt. Var lite spänd på om den skulle vara bra eller inte men jag visste att jag ville se den för jag har ju sett de andra två. Den var helt ok, ingen superhöjdare kanske, men helt ok. Det jag tyckte var bäst var att de klippt in bitar från första filmen och då kunde man verkligen se hur mycket skådisarna åldrats sen dess, för det var ju samma skådisar även i denna filmen, vilket jag tyckte var bra.

Lucas kom hem lagom när filmen var slut vilket var tidigare än vi trodde. Han hade nämligen blivit stående i köer idag för det hade varit nån trafikolycka. Men det gick ju bra i alla fall! Så då var det lagom att göra i ordning Mr K, ge honom välling och stoppa honom i säng. Sen tittade jag på Trädgårdsfredag och nu sitter jag här. I morgon blir det tydligen ett besök på Leo´s. Alexander ska ha en kompis här för övernattning och de ville dit så då följer jag och Kristoffer också med. Jag tycker inte om att lämna Alexander där själv och det får man ju faktiskt inte göra heller! Det står det i alla fall på hemsidan, en vuxen måste hela tiden finnas närvarande. Men det är ju inte alla som bryr sig om. många föräldrar dumpar av ungarna själva där. Taskigt bara om det händer något...

I kväll blir det nog en ganska tidig kväll, känner mig trött och är sleten i huvudet. Och migränmedicinen gör mig ju inte precis piggare. Och så blir jag så förbenat törstig av den också. Det är en frystorkad tablett som man lägger på tungan och trycker upp i gommen och så smälter den. Detta gör att slemhinnorna i munnen blir lite lätt uttorkade! Så jag dricker massor och kissar lika mycket! Det som går in måste komma ut! Men jag är även lite låg ikväll. Det är ju åter fredag. Och på söndag är det morsdag. Tur att jag har mina andra två killar hos mig då i alla fall, annars hade jag inte klarat det. Vi ska åka "hem" till Kolboda och äta middag med mina föräldrar och min bror och hans familj. Vi ska även fira min yngsta brorsdotter som fyllde år förra söndagen. Så då händer det ju någonting den dagen och det är skönt det för ju mer jag har att göra ju mindre tid finns det till tankar. Men tankarna har en tendens att komma ändå, men det känns i alla fall lite lättare när man är sysselsatt!

Älskade minifisen min!
Idag är det åter fredag. Fast denna fredagen har mamma faktiskt INTE tittat på klockan under den hemskaste tiden. Jag tittade på film då så mina tankar var upptagna med annat. Idag var mamma, lille storebror och mormor vid din grav och satte en ny fin blombukett. Fick duscha den lilla nallen också för den hade blåst ner i rabatten och blivit väldigt smutsig, så nu ser den ut som en dyngsur katt! Jättegullig med andra ord! Men jag ska nog ta och gå tillbaka till graven i helgen för jag behöver sätta upp ett par pinnar och binda upp penséerna med. De har vuxit sig så stora och höga och tagit lite stryk nu när det regnat. Men får de bara lite stöd så blir de fina igen! Annars så byter jag snart ut dom. Puss och kram min älskade lilla minifis, mamma älskar dig och saknar dig något helt sanslöst mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar