tisdag 17 maj 2011

Idag har det varit klart sämre

Sovit väldigt oroligt inatt. Allt för många tankar som snurrat i turbofart hela natten. Men jag skulle tro att det är på grund av att jag haft roligt och fullt upp i två dagar och då fanns det inte mycket tid för alla tankar. Så därför har jag både fått söndagens, måndagens och dagens dos på en och samma gång. Och till detta lägger vi även en väldigt stor dos av dåligt samvete för att jag haft roligt i två dagar! Ja, jag vet att jag har rätt att ha roligt också, men det känns inte så. Jo, just när jag har roligt, då går det oftast ganska bra. Fast om jag skrattar mycket så gör det väldigt ont inombords samtidigt. Men sen, när det roliga tar slut och allvaret kommer tillbaka. Då säger det pang. Och då får jag dåligt samvete för att jag kan ha kul trots att min älskade Jonathan inte kan ha det längre... Så huvudvärken har smugit sig på under dagen och är just nu rätt irriterande.

Men hur eller hur. Jag klev i alla fall upp, gjorde Kristoffer i ordning, drack lite frukost, läste tidningen och sen gick jag och lämnade Mr K på dagis. Väl hemma igen så gör jag inte mycket alls. Funderade på om jag skulle gå och lägga mig och vila en stund, men jag är ju rädd att det ska påverka nästa natts sömn för mycket så jag vilar ju helst inte något på dagarna längre. Så istället lyckades jag övertala mannen till en tur till IKEA. Fast först en runda till tippen och slänga min och Alexanders kontorsstolar för det var ju nya såna vi skulle köpa! Sagt och gjort, först tippen och sen IKEA. Självklart hittade vi lite annat också... Lite nya glas och så håller vi på och funderar på vilka glas vi ska slänga ut (utöver de vi hystade idag) för att få plats med fler nya. Vi känner att det kan vara dags att byta ut lite "vanliga" glas helt enkelt. Stolarna vi skulle ha fick vi tag i och även en liten pall till Kristoffers rum. Han ska ha den jämte sängen för att lägga ett par böcker på. Vi vill inte ha ett sängbord där för det måste flyttas för att man ska kunna dra ut sänglådan och då är det ju enklare med en Mammut-pall, för de väger ju i princip ingenting. En gul blev det. Sen blev det en liten snabbtur på MAXI och då handlade vi bland annat lite lunchmat. Så sen var det bara hem och fixa lunch. Soppa stod på menyn. För min det var det Creamy Chicken Tai som gällde, jag tycker ju den är så god. Och idag känns det verkligen som soppväder ute! Medan vi åt satte vi igång en film som var helt ok. Till och med lite bättre än ok faktiskt! Fast vi hann inte se färdigt filmen innan Mr K skulle hämtas hem från dagis. Så när han kom hem så monterade vi ihop stolarna. Den ena satte vi in i Alexanders rum så att det blev en överraskning när han kom hem för han visste inte att han skulle få en ny! När stolarna var klara så fick Kristoffer sätta sig i vår säng och titta lite på en film och så tittade Lucas och jag klart på vår film. Lagom när den slutade kom Alexander hem från skolan, gick in i sitt rum och blev glad när han fick syn på sin nya stol!

I eftermiddags har jag inte gjort många knop, mest suttit vid datorn och grejat lite och spelat en del. Väntar på att höra något från killen med kattungarna som jag mailade till igår. Vi fick fler fina kort på dom igår kväll men sen skickade jag ett mail till för att höra om vi kunde tinga den vi var mest intresserade av. Så det är svaret på det vi väntar med spänning på, för den var så söt! Grå-svart-röd-randig och helt underbar! Men mailet jag skickade på dagen igår fick vi inte svar på fören halv elva-tiden så det kanske är den tiden han har tid att sitta vid datorn! Men den som väntar på något gott!...väntar alltid för länge...

Lucas ska tillbringa kvällen i Oskarshamn på möte och Alexander är på PK-träning. Så det är bara jag och Kristoffer hemma. Och Busan förstås! Jag har försökt fråga henne om hon vill få en ny kattkompis men hon är lite dålig på att svara... Kristoffer är ingen mening med att försöka få i säng så tidigt idag för han gick i däck i eftermiddags. Själv tänker jag bänka mig i tv-soffan mellan klockan åtta och halv elva. Först ut är Plastikturisterna följt av DH och avslutningsvis Cougar Town. Sen blir det sängen! Och i morgon slipper jag gå upp på morgonen. Lucas går upp med Kristoffer och lämnar honom på dagis. Så i morgon kommer jag garanterat vakna tidigt! Men då kan jag ju somna om ifall tankarna tillåter det i alla fall! Men det är så skönt bara att veta att man inte behöver kliva upp, även om man inte sover länge. Bara ligga och vila lite och läsa lite. Behöver nog det ganska mycket skulle jag tro.

Ikväll får det nog bli ett stort glas Pepsi till tv-tittandet. Behöver nog både sockret och koffeinet för skallen ikväll. Annars dricker jag ju knappt läsk i veckorna längre. Och med tanke på vilka mängder jag drack tidigare så är det inte illa gjort att (nästan) bara dricka på helgen! Och även på helgen har jag minskat intaget rejält! Mycket vatten blir det i stället. Antingen Loka eller hemgjort bubbelvatten. Men man är ju lite rolig. Man köper en sodastreamer för att slippa släpa hem vatten från affären. Sen efter ett par år upptäcker man att det faktisk är jobbigare att göra vattnet själv än att släpa hem det från affären! Sen tycker jag att det är så mycket smidigare att ha en back stående. Mycket enklare att bara öppna en flaska och de blir ju inte heller avslagna så fort. Med det hemgjorda måste man ju hälla upp i glas och då har jag märkt att jag inte alls dricker lika mycket. Stora I-landsproblem man har... Men detta innebär dock att jag inte kommer dricka något thé ikväll! Tror jag i alla fall, det blir ju aldrig för sent att ändra sig i den frågan! Jo när kvällen är över... Men det känns som om vatten och Pepsi blir bättre ikväll. Då kanske jag slipper gå på toa i natt också, för thé är ju fruktansvärt vätskedrivande! Men ack så gott!

Hejsan minifisen!
Idag har mamma mått klart sämre igen. Mår dåligt över att jag hade roligt i två dagar. Jag vet ju innerst inne att det är ok att ha roligt, och jag skulle faktiskt tro att du hellre vill se mamma skratta än gråta. Men det är inte alltid så lätt. Det gör ju så ont i mig hela tiden för att du inte är här hos mig längre, min fina lilla myskille. Kristoffer pratade om dig ganska mycket för ett par dagar sedan. Det går lite i vågor, ibland pratar han ofta om dig och ibland mer sällan. På torsdag ska jag nog köpa nya gula fetknoppar och plantera hos dig. Fast jag kanske väntar med att sätta dit dom tills på fredag, för då ska jag ju ändå till dig på det traditionella fredagsbesöket. Men om jag mår så här i morgon också är det inte helt omöjligt att du får ett litet besök då också. i morse när jag låg och gosade med Kristoffer tänkte jag tillbaka på alla de gånger som jag låg i sängen med er två på varsin arm. Det var helt underbart och jag saknar det så mycket! Jag saknar hela dig och precis allt som har med dig att göra. Även när du var arg och ledsen... Jag älskar dig av hela mitt hjärta och hela min själ. Och jag saknar dig så otroligt mycket, lilla minifisen min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar