fredag 11 mars 2011

Bättre än väntat men ändå så jobbigt

Kvällen har gått lite bättre än väntat. Mycket tack vare att Anna varit (och är) här. Just nu sitter vi i soffan med en laptop var i knät...så roliga är vi! Men det har varit ganska kul. Vi har varit som två tonåringar och kommenterat på min FB-sida istället för att prata! Man har ju inte roligare än man gör det!

Ikväll har jag även skrivit adresser på en väldig massa kuvert och sedan lagt i de fina tackkorten. Nu ska det bara köpas en massa frimärken och lägga dem på lådan. Korten blev så fina, jag blev verkligen nöjd!

Alexander är hos sin kompis i Smedby för övernattning och ska inte hämtas hem förens på söndag förmiddag. Känns lite tomt vilket egentligen är ganska märkligt. När han är hemma sitter han ju ändå mest på sitt rum hela kvällen! Kristoffer var så trött ikväll. Klockan åtta låg han i sängen och det tog inte många minuter innan han sov! Anna hann inte ens leka med honom ikväll, "bara" titta på lite film tillsammans.

Känslorna kommer och går mest hela kvällen. Rätt var det är så kommer trycket över bröstet och tårarna börjar komma lite. Men det får gå, det måste ju gå... Jag har faktiskt klarat av hela dagen utan att behöva ta lugnande tabletter. De har jag inte behövt ta sen i lördags och dess för innan  var det nog 1½ vecka sedan! Så jag har klarat mig bra utan dom tabletterna. Värre är det med insomningstabletterna...men det börjar ju bli väldigt mycket dags att ta itu med dom också. Men det är inte lätt att somna när trycket över bröstet bara blir större och större. Andas gör ont och känns nästan omöjlig. Då är det väldigt svårt att somna. Jag har ju testat, men det gick inte den gången. Hoppas på bättre tur nästa gång jag försöker, men det blir inte idag. Känns inte som bästa dagen att testa!

Tidigare skrev jag ju att jag skulle till kyrkogården med mamma och sätta dit en ljuslykta jag får låna av dom. Detta är nu gjort, men jag kommer att byta ut lyktan om någon dag. Den var inte så fin...förlåt mamma! Men hon tycker inte heller om den egentligen, den var en reserv. En gång så var det någon som snodde farmors lykta och den enda de fick tag på i affärerna då var denna. Men de lyckades hitta en annan innan den behövde användas så den har legat på hyllan i källaren i många år! Den är helt i plast. Svart plast undertill och locket. Skärmen är också i plast. Plastskärmen gick lite sönder när jag skulle sätta på locket, men det är inget som syns. Men den funkar så den får stå nån dag men sen sätter jag dit vår fina vita istället! Jag berättade ju här om dagen om rådjurens framfart på blommorna. Jag tog kort på förödelsen idag så ni får se vad jag menar!


Vackra blommor FÖRE rådjursmiddagen...


Blommorna EFTER rådjursbuffén

Så nu är det inte lika fint längre! Men det verkar inte som om rådjuren tycker om gerbera! De ligger utspridda överallt runt graven. Rosor och tulpaner är visst däremot mumsigt, av dem finns inte ett spår kvar! Jag får nog ta ett snack med en blomaffär och kolla lite om det finns några sorter de inte äter. Påskliljor vet jag, men det kan man ju inte ha hela året...Tror inte att de är så förtjusta i tagetes, men det är inte jag heller...Men nåt ska jag nog kunna hitta på som får stå kvar och vara fint. Har ju ett tag på mig, det tar ju som sagt ca 8 veckor innan stenen är på plats. Undrar om de ringer eller skickar ett brev när det är klart? Måste nog kolla upp det nån dag så att jag vet!

Undra om jag orkar sitta uppe och titta på Modern Family och Samantha idag? Tveksamt...men det lär jag ju märka! Nu ska jag nog glo lite på slutet av Let´s Dance och se vem som åker ut!

Hej igen min älskling!
Vet inte riktigt vad jag ska säga till dig nu ikväll... Har svårt att sätta ord på mina tankar och känslor just nu. Men det är ju inte så lustigt med tanke på vilken dag det är. Jag slutade titta på klockan vid sex-tiden ikväll. För därefter vet jag ju vilka hemska saker som hände för exakt fyra veckor sedan. 

18.32 ringer vi SOS
18.44 kommer ambulansen
19.04 anländer ambulansen till sjukhuset
19.26 blir du dödförklarad
19.40 får jag gå in till dig och lyfter upp din livlösa lilla kropp i min famn

Men trots alla försök att undvika klockan, tror du inte att jag vände på huvudet och tittade på den exakt 19.40? Självklart gjorde jag det! Det var något undermedvetet som bara gjorde att jag vände på huvudet. Jag kände på mig vad jag skulle få se redan innan jag såg det så jag försökte kämpa emot, men det gick inte! Det finns så många siffror, klockslag, som för alltid är fastetsade i min hjärna!

Jag vet att ljuslyktan jag och mormor satte hos dig idag inte var så fin! Jag ska byta dem om ett par dagar, jag lovar! Vi sätter dit den vita fina vi köpt i stället. Vi tänkte ju vänta med den tills gravstenen var på plats, men nu sätter vi dit den i alla fall! Och så fort de som jobbar på kyrkogården tagit bort resterna av de fina begravningsblommorna så ska jag sätta dit något annat fint. Blir nog lite påskliljor till en början. Det tycker inte rådjuren om!

Än en gång, grattis på 1-månaders ängeldagen! 
Jag saknar dig
Jag älskar dig
För alltid
För evigt
Min ängel


2 kommentarer:

  1. Hej underbara varma människa, vill bara tala om att det finns något spray som inte förstör blommorna men som luktar illa så inte råddjuren tar de...kolla på blomsterlandet de borde ha det...då kan du ju sätta fina rosor och bara spruta på sprayet så får du ha de kvar!! kram/ES

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset!
    Det ska jag absolut ta och kolla upp när jag ska göra i ordning rabatten!

    SvaraRadera