måndag 14 mars 2011

Inget får gå smidigt och inget får vara enkelt!

Idag ringde jag vänliga damen på kyrkogårdsförvaltningen. Det är nämligen så att Jonathans grav är inte grävd i linje med de andra gravstenarna i raden. Den är liksom grävd mitt emellan två rader...Ser lite lustigt ut men inget som stör mig. I alla fall inte så länge de ämnar sätta gravstenen där det är grävt! Och på detta var jag väldigt bestämd när jag talade med vänliga damen. Hon undrade om vi kunde komma dit så att vi tillsammans kunde titta på hur det såg ut, så vi åkte. Väl där så träffar vi vänliga damen, hon är fortfarande lika vänlig som förra gången vi träffade henne! Vi fick nu förklaringen till varför det ser ut som det gör. Varje gravplats är 1,5 x 3 meter stor. Man brukar alltid lämna plats mellan gravsten och kista för ev framtida urnor (finns plats för 9 st). Därför börjar man gräva i "fotändan" av gravplatsen. Nu var det ju bara så att Jonathans kista var så kort att det blev ett väldigt stort mellanrum mellan kista och platsen där stenen ska stå! Hon kunde dock tänka sig att sätta stenen i direkt anslutning till kistans huvudände och på sikt om vi behöver plats för urnor så flyttar man bara stenen. Det verkade inte spela så stor roll att stenen inte skulle komma i linje med de andra stenarna på samma rad. Men sen fick vi även alternativet att låta stenen stå i rad med de andra, men att vi får göra en större rabatt framför. På detta vis minskar vi ner avståndet betydligt! Och jag tror att vi på sikt skulle störa oss på att Jonathans sten inte var i linje med de andra i raden. Och jag tror även att det skulle kunna kännas lite trångt mot raden framför. Lite instängt på något vis. Så nu ska vi gå dit någon dag och märka ut vilken form och storlek vi vill ha på rabatten så dom kan ordna det i början av april när de säsongsanställda kommer till arbetet! Jag tror nog att det kommer att bli fint och bra i slutändan! Jag pekade även på ett ställe där jag tyckte skulle bli en perfekt plats för en soffa och det skulle de fixa. Fast jag kanske skulle få påminna om det! Detta var då en av anledningarna till dagens rubrik! Andra anledningen hittade vi i brevlådan innan vi åkte till kyrkogården. Första räkningen för gravvården. 400 kr hade hon sagt till oss, fast räkningen var på drygt 500 kr! Vi frågade henne även om detta och fick då svaret att avgiften höjts nu 2011. Ja, fast det var ju faktiskt 2011 vi var hos henne och fick detta pris...Jaja, inget att göra något åt, jag orkar inte bråka. Och av vad jag hört från en hel del andra så verkar det vara en ganska låg avgift i förhållande till många andra kyrkogårdar.

På vägen hem stannade vi till på MAXI och handlade lite. Bland annat en blåbärspaj och lite vaniljvisp så att jag kan se till att sötaste M inte blir för smal i sitt dietande! Hon kommer hit ikväll för lite thé-drickande och skitpratande!  Telefonen ringde strax efter vi kom hem. Det var blomaffären som undrade om vi var hemma, de har en leverans till oss. Hm...jag har mina aningar...ska bli kul att se om jag anar rätt! Lite legobyggande med mellanfisen har det också blivit. Eller blir fortfarande! Jag skriver lite och så hjälper jag honom lite!

Vi började dock förmiddagen med ett besök på IKEA. Kristoffer lämnade vi av hos farfar, de skulle gå och mata änder och hästar! Väl på IKEA blev jag lätt irriterad! Lack vägghyllor brukar ju alltid finnas hemma! Alla färger och storlekar fanns utom just den vi skulle ha! En vit 190 lång. Givetvis slut. Vi kanske får hem på onsdag, sa en kille. Men det är inte säkert. De kan ju gå sönder så att vi inte får några...ring för säkerhets skull. Vilka bra leverantörer de verkar ha! Kikade även på en del vaser. Har ju kommit underfund med att man har ganska dåligt med vaser hemma. Framför allt två lika dana! Och så fyller ju M år snart och då bestämde M och jag att hon önskar sig nya vaser! Men jag tror det är lika bra att kolla lite med henne om modell och så! Jag hittade en tre-pack vaser som jag ska köpa till mig själv. Två förpackningar! Det var tre lika dana vaser fast i olika storlekar. Perfekt! Dom ska jag ha! Vet inte riktigt varför jag inte inhandlade dom idag, men jag hade nog inte riktigt bestämt mig förens vi satte oss i bilen. Men vi måste ju snart tillbaka och köpa hyllan i alla fall! Väl klara där så blev det en tur till Blomsterlandet för att inhandla nya rosor till dekorationen jämte Jonathans fotografi på köksbordet. Det blev fint även denna gången! Sen hämtade vi Kristoffer, åkte hem och lagade pannkakor till lunch! Kyrkogårdsbesöket gjordes härefter.

Nu sitter jag mest och lyssnar på en arg, ledsen, trött, förbannad, grinig (listan kan göras ännu längre...) Kristoffer. Han somnade i bilen i eftermiddags så vi fick väcka honom när vi kom hem. Och är han inte utsövd så får han ett helvetes humör. Krävs inte mycket motgångar innan han blir förbannad! Just nu är det att legobygget går sönder ibland. I vanliga fall börjar han bara om utan gnäll, men inte när han är på detta ljuvliga humör! Och mitt tålamod är inte riktigt på topp nu för tiden...Inte för att det kanske var det innan heller, men bättre än nu i alla fall!

Alexander har varit hemma från skolan idag. Han har haft ont i huvudet. Det fick han redan igår efter träningen vid lunchtid. Tror mest det beror på att han inte druckit ordentligt. Och så har han ju varit hos kompisar på övernattning hela helgen så sömnen kanske heller inte varit riktigt vad den borde! Men det är ju precis så det ska vara när de har övernattningar! Men hur som helst så fick han vara hemma idag i alla fall. Han har varit så duktig med allt som har med skolan att göra senaste månaden så vi kände inte att det var värt något tjafs idag. Och i morgon ska han nog vara riktigt dålig för att inte gå! Det är ju parkour-träning på kvällen, och är man så sjuk att man inte kan gå till skolan får man heller inte gå på träning!

Denna veckan börjar förövrigt några av mina favoritprogram igen på tv. Grey´s och DH. Ska bli skönt att sitta och slappa framför gamla "vänner" igen! Kvällarna är fortfarande väldigt jobbiga. Särskilt strax innan jag går och lägger mig. Om jag kan läsa lite när jag lagt mig går det ganska bra en stund, men så fort jag lägger undan boken kommer alla tankar i turbohastighet. Och då är det inte lätt att somna! Igår kväll grät jag mig till sömns. Och det är inte första gången sedan jag förlorade min älskade skatt och det lär knappast vara sista gången heller...

Jag har förvarnat min vän F att jag nog kommer att besöka henne och hennes lille V denna veckan. Det gick ju så bra förra veckan när jag var där så det är lika bra att passa på så att det inte kommer bakslag i området att umgås med små barn! Eventuellt ska Lucas jobba en del denna veckan och i så fall kommer jag att för första gången sedan olyckan vara själv en hel dag! Och det kan jag upplysa er om att det känns ganska skrämmande! Jag tror dock att det kommer att gå bra, men man vet aldrig i förväg! Men då känns det skönt att ha finaste F att kunna gå hem till en stund! Och så kanske jag går ut på lite fler promenader. Min mamma kan jag också alltid ringa så att hon kan komma in och hälsa på. En tur in till stan behöver jag också ta. Men jag måste ju dock lära mig att vara själv hemma igen...det är ganska oundvikligt...

Hejsan min lilla smulpaj!
Idag har hela familjen varit vid din grav. Vi var tvungna att kolla med damen på kyrkogården hur de har tänkt sig att din gravsten ska stå i förhållande till själva graven. Vi tyckte nämligen att det såg lite lustigt ut. Men vi redde ut det hela genom att vi kommer få en större rabatt än alla andra! Med andra ord mer plats för fina blommor och andra fina saker som mamma kommer fixa till dig! Hon sa också att hon fått ritningen på din sten och att hon godkänt den! Så nu kan de börja tillverka den! Och om ett par veckor så kommer de att fixa i ordning din rabatt, vi måste bara gå dit innan och markera ut hur vi vill ha den! Kommer att bli så fint! Bara det bästa till dig min lilla älskling, det vet du! Jag älskar dig av hela mitt hjärta och saknar dig lika mycket! Pussar och kramar i massor från mamma!

Vad sa du? 
Vill du att mamma ska sjunga clementinen för dig?
Då gör jag självklart det!

Åh min älskling
Ån min älskling
Åh min älskling clementin
Fast jag kan skaffa en låda Jaffa
Så tar jag hellre en clementin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar