torsdag 24 mars 2011

Läkarbesök och utvecklingssamtal

Sov som en gris inatt. Tack du vita lilla piller! Lite sovmorgon blev det också. Lucas fick gå upp klockan sju för att se till att Alexander kom iväg ordentligt. Han klarar sig egentligen själv på morgonen, men jag anser att han har rätt till lite sällskap! Fast han sitter dock på sitt rum hela tiden, så man kan ju undra varför man kliver upp ibland! Själv klev jag upp vid åtta. Gjorde mig i ordning och tog bussen in till stan. Hade tid på vårdcentralen klockan tio. När jag anmälde mig och betalade undrade hon i luckan om jag hade något högkostnadskort. Nä, sa jag , det har jag inte. Det är länge sedan jag behövde uppsöka er nu. Fast då kom jag på att det inte alls var länge sedan. Det var den 7:e februari. Samma vecka som Jonathan dog. Jag och Jonathan hade ju så jobbiga förkylningar då som suttit i över en månad, så jag gick dit för att få lite hostmedicin och så att de kunde kolla så att det inte var någon bakterie vi gav varandra. Efter att jag kommit ihåg detta så kändes det väldigt tungt att sitta ner i väntrummet och vänta. Tårarna började rinna på mig och folk undrade säkerligen vad jag var för pucko. Och man kan lugnt säga att det var mycket folk, helt fullt! Särskilt en massa gubbar som gnällde över att det var så mycket folk så att de inte fick träffa sin egen läkare. Nä, men var glada att ni får träffa nån alls! Gnällgubbar! Sen var det i alla fall min tur att träffa läkaren och det gick bra. Hon (läkaren) ansåg inte att det var det minsta lustigt att jag behövde sov-hjälp ett tag till. Funkar inte sömnen så funkar ju inget annat häller. Och det märkte jag verkligen i söndags! Fick även reda på att ett av mina recept på smärtstillande kan bli problem att hämta ut. Det är dexofen/doloxene det gäller. Alla tabletter är ju farliga att blanda med alkohol, men dessa är extra farliga. Det står på burkarna att man inte får dricka alkohol 24 timmar före eller 48 timmar efter intag. Då det är svårt att i förhand veta när jag behöver ta tabletterna så har det gjort mig till, i princip, nykterist. Gäller att noga avväga om det är värt att dricka alkohol och inte få ta en tablett på ett dygn i fall jag får migrän. Ofta anser jag inte att det är värt risken. Men tydligen är det många jävla idioter i EU som antingen inte är läskunniga eller helt enkelt inte rädda om livet. Det har nu skett för många dödsolyckor där idioter blandat tabletterna och sprit. Därför dras de nu in i HELA EU! Skitkul! Och detta är en tablett som verkligen funkar, oftast i alla fall. Så nu får vi se vad det blir istället och om den funkar! Blir bara så sur att jag som sköter tablettintagen ska behöva lida för kukhuven som inte gör det! Låt dom jävlarna dö då! Liksom inte mitt problem!

Efter besöket på vårdcentralen blev det ett besök på apoteket. Mycket riktigt, dexofen/doloxene gick inte längre att få tag på! Så nu måste jag ringa vårdcentralen för att få recept på en ny medicin! Men det är ingen brådska, jag har så jag klarar mig ett tag till. Men mina insomningstabletter fick jag i alla fall med mig hem och det var det viktigaste! Passade även på att lösa ut en omgång migränmedicin. Det var sista dagen på högkostnadskortet idag och då gäller det att passa på, migränmedicinen kostar annars över 900 kronor. Inte så roliga pengar att lägga ut i morgon när jag kunde få dom gratis idag! Sen gick jag till bokhandeln och inhandlade ett par böcker till Kristoffer som Anna hade sett igår. Hon visste dock inte om han var för stor för dom eller inte, men det var han inte. De hade bara en av varje kvar så då köpte jag dem åt henne så att de inte skulle hinna ta slut! Köpte även fyra nya Naruto-böcker till Alexander vilket han blev överlycklig för! Sen ringde jag Anna och vi bestämde oss för att luncha lite tillsammans. Det blev en bakad potatis, det är alltid gott! Sen gick vi lite i ett par affärer, mest för att fördriva lite tid tills min buss skulle gå hem igen. I en affär hittade Anna en sten till Jonathans grav, samma modell som jag tidigare köpt fast med annan text. På denna stod det "Älskade bror" så den blir perfekt för mina stora killar att lägga till sin lillebror! Sen gick jag till bussen och Anna återvände till sitt arbete!

Väl hemma igen så lägger jag mig på sängen och tittar på Of the map. Jag orkade inte titta på det igår så jag spelade in det istället! Sen blev det lite plock av massor av träklossar och trästavar så att jag kunde komma fram med dammsugaren ett litet varv. Lucas gick ut och gjorde klart planket så nu är det färdigt! Det blev jättefint! Han påminde mig även om att vi skulle på utvecklingssamtal på Kristoffers dagis idag. Det hade jag totalt glömt bort! Och det brukar vara tvärt om. Jag kommer ihåg och påminner och Lucas glömmer. Och så glömmer han oftast även efter att jag påminner...Tror det är ett vanligt manligt fenomen... Tanken var att Kristoffer skulle vara hemma med storebror så att vi kunde prata i lugn och ro. Men det blir sällan som man tänkt sig... Han ville absolut inte lämnas kvar hos storebror utan skulle med oss. Så då fick han helt enkelt följa med. Alexander är iväg hos en kompis som också tränar parkour och idag är det kompisens föräldrars tur att köra. Så idag slipper taxi-Lucas rycka ut! Alexander kommer hem lite efter nio om de håller på lite länge som vanligt.

Kristoffer har varit feberfri idag. Så det verkade som om det bara var tråkig endagarsfeber. Inget nytt för mina barn med andra ord! Men vi får väl se, den kan ju vara tillbaka i morgon igen...Man vet ju aldrig! Däremot kan jag vara ganska säker på att han kommer att gå och lägga sig tidigt ikväll, för han har inte sovit idag och är ganksa trött nu. Så strax blir det lite tandborstning, blöjbyte, pyjamas och gosstund i soffan under tiden han dricker sin välling. Fast innan dess blir det till att plocka upp klossarna IGEN. Fast denna gång med Mr K:s hjälp! Sen blir det sängen och jag skulle tro att han knoppar in på ett par minuter! Sitter kanske och leker lite som vanligt. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska göra av kvällen. Dumburken erbjuder ingenting kul att titta på, så jag får väl se om jag kan hitta någon film jag kan anse sevärd. Har dock mina aningar om att det blir relativt tidig sänggång idag också. Är konstant trött nu för tiden, men man kan ju inte annat bli när tankarna ständigt snurrar runt. Hjärnan får ju aldrig vila riktigt. Och sen förlorar jag ju så mycket sömn de nätter jag är utan tabletten, och det är inte något man tar igen så snabbt. Det tar ett tag. Men jag hoppas att sömnen kommer att börja fungera bättre snart utan tabletterna. Visst, det är störtskönt att sova så hårt som jag gör med tabletternas hjälp, jag sover nämligen extremt lätt i vanliga fall. Men jag vet väldigt väl att det inte är en lösning som är bra på sikt. Så jag är helt medveten om att det bara är tillfälligt. Men det är en himla tur att hjälpen finns!

Hejsan gulleplutten min!
Idag har mamma varit hos doktorn och fått fler tabletter som hjälper mig att sova. Jag klarar det inte utan dom än, men snart så! Jag gick lite i affärer efteråt och vet du vad jag hitta till dig? Jo, en jättefin katt som jag ska ställa vid din sten! Självklart var den svart! Fast även en del vitt i för annars tror jag att den skulle försvinna mot din fina sten. Den var inte så stor, men väldigt söt! Sen köpte jag också en fin sten med texten "Älskade bror" som jag tänkte att dina storebröder ska få lägga vid stenen. Det är samma stil på den stenen som på de andra tre jag redan har köpt! Hittade även en superfin groda med en krona på huvudet, men familjen H har ju redan satt dit en groda så jag lät bli att köpa den. Nu började Kristoffer precis leka med din stora fina giraff, den med bollarna som spelar musik, som du tyckte så mycket om! Jag blir både glad och ledsen när jag hör melodin. Glad för att jag vet hur mycket du tyckte om den, hur du ställde dig mot den och gungade på rumpan, dansade, och skrattade. Ledsen blir jag därför att jag vet att du själv inte kommer att kunna leka med den igen... Vet inte vad jag ska göra med alla dina leksaker. Än så länge står de kvar som de gjorde när du var här och lekte med dom. Jag kan fortfarande inte tänka mig att gå in i vardagsrummet utan att se giraffen stå där! Åh, vad jag saknar dig...min älskade lille unge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar